Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Väntad men deppig Unitedinsats

Eriks Unitedresa har de senaste veckorna gått långsamt men stadigt uppåt.

Villa Park blev ännu en påminnelse om att rosten inte är helt borta. 

3-1-förlusten var dessutom helt i sin ordning.

United var knappt ens inne i matchen.

Godkänt:

 • Avslutningen på första halvlek. Sista 10-15 tog United tag i taktpinnen och skapade matchens enda chanser. 
 • Casemiro, som efter sitt misstag mot Everton i debuten, hade sedan inte varit med om att släppa in något spelmål efter det hade kanske ingen lysande eftermiddag på Villa Park, men hans tackling i mitten av första halvlek var en satsning man inte sett sedan Rooneys dagar. Alltid något! 

Deprimerande:

 • Uniteds insats överlag. Vi visste ju att det skulle fortsätta komma dippar, men det är ändå lika nedslående och ledsamt varje gång det händer. Speciellt när det inte verkar finnas någon gnista. 
 • Vigges försvarsspel vid 0-1. Hade ten Hag beordrat svensken att följa Watkins hela vägen till mittlinjen? Oavsett vilket så var det ett beslut som Villa utnyttjade direkt. Och Lindelöf hade en tung eftermiddag, liksom även Martinez i första halvlek. Watkins och Bailey kommer nog knappast att vara bättre den här säsongen.
 • Och apropå försvarsspel: Vid 3-1 tittade i princip alla Unitedspelare på boll och lät Ramsey jogga fram till straffpunkten och sikta. 

Saknades:

 • Man kan tycka att Bruno ibland mest slår bort bollar och viftar med armarna åt domslut, men portugisens arbetskapacitet och ledaregenskaper saknades verkligen. 
 • Antonys snurrande var också något som hade behövts. Brassen har varit frånvarande i de tre senaste matcherna och det har märkts tydligt att vi inte har särskilt många alternativ på kanterna, även om Garnacho varit en liten injektion. 

Otroligt: 

 • Donny van de Beeks två senaste framträdanden i Unitedtröjan har varit bland de mest vilsna jag sett. Mot Villa vet jag inte alls vad han pysslade med, och då har han ändå haft Erik som coach tidigare också. Han sprang mest i ett vakuum på Villas planhalva och när han väl fick den hände absolut ingenting. Det såg verkligen ut som att han ville vara precis var som helst utom på planen.
 • Cristiano Ronaldo har nu spelat snart fem timmars fotboll utan att göra mål, och dessutom inte ens haft en handfull avslut på mål. Mot Villa hade han ett avslut och för bara några år sen – kanske i fjol – hade man kunnat blunda när bollen nådde honom för så säker hade man  arit på mål. Nu är han kallare än han någonsin varit under sin karriär. Och att han fick kaptensbindeln, efter att ha vägrat spela för bara ett par veckor sen, var ovärdigt. 

Avslutningsvis:

 • När den provocerande Martinez i Villamålet gick ut och sänkte Elanga var jag hundra procent säker på att det skulle bli straff. Det blir nästan aldrig straff när målvakter kör över motståndare på det sättet. 
 • Ett stort problem med United under 2022 har varit målskyttet. Och med Martial borta stora delar av hösten har det varit upp till Ronaldo att bära fanan. Men faktum är ju att portugisen är iskall och då blir det inga mål. När vi nu bara har en vecka kvar innan VM-uppehållet är min fromma förhoppning att det är sista veckan med Ronaldo och att United hämtar in en striker i januarifönstret. Något annat vore en skymf mot Erik ten Hag och hans ombyggnation av United.