Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Aston Villa (Ligacupen)
Dags för revansch

Imorgon är det dags för Manchester United att göra entré i ligacupen. Motståndet står Aston Villa för, och med tanke på helgens resultat mot just Villa så borde Erik ten Hags mannar vara revanschsugna.

Manchester United

Ja, matchen i helgen gick inte som man hoppats, men nu kommer man ha chans att revanschera sig redan imorgon, även om det bara handlar om en cupmatch. Det ska bli intressant att se hur Erik ten Hag väljer att ta sig an denna turneringen, och av allt vi sett av holländaren hittills så kommer man att gå för att vinna och därmed ställa upp med ett starkt lag.

Som det ser ut för tillfället så kommer Antony inte vara tillgänglig då han enligt rapporter inte är tillbaka i träning än. Utöver det så är Raphaël Varane borta sedan tidigare. Tveksam till spel är Jadon Sancho som har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom.

Med tanke på att vi nu spelar en cupmatch så funderar jag på om det är dags för Martin Dubravka att få en chans från start. Med tanke på att han inte fått spela i Europa League så borde detta vara hans chans att få speltid, annars förstår jag inte varför man valde att ta in honom.

Får vi se dessa tre från start imorgon?

Eftersom att Diogo Dalot är avstängd i söndagens match mot Fulham så förväntar jag mig att han startar imorgon. Jag skulle även kunna se att Harry Maguire och Victor Lindelöf får spela från start med tanke på hur mycket Lisandro Martinez har spelat denna säsong, men samtidigt så vet vi att Ten Hag inte gillar att ändra om för mycket i sin startelva. Till vänster tror jag på Tyrell Malacia.

Mittfältet kan se ut på många olika sätt. I vanliga fall så hade jag velat se Donny van de Beek i en match som denna, men nu har han fått starta de två senaste matcherna och där har han inte gjort någonting som gör att han förtjänar att spela imorgon.

Istället hoppas jag på ett starkt mittfält med Casemiro, Christian Eriksen och Bruno Fernandes, eventuellt med Fred istället för Eriksen.

Om Jadon Sancho är frisk och redo för spel så tycker jag att han ska starta på högerkanten. På motsatt sida hoppas jag på Marcus Rashford och i mitten tror jag på Anthony Martial. Ska vi äntligen få se trion tillsammans från start efter succén på försäsongen?

Möjlig startelva:

Aston Villa

Aston Villa går in i denna matchen med en vinst mot just United i bagaget i vad som var Unai Emerys första match som tränare för laget. När det kommer till ligacupen så har man redan spelat en match i turneringen. Den spelades mot Bolton och slutade 4-1 till Villa.

Unai Emery kommer att ha många alternativ av välja på när han tar ut sin startelva då man enbart har två spelare på skadelistan. Philippe Coutinho kommer inte att vara tillgänglig på grund av en lårskada och Diego Carlos är fortfarande borta efter att ha skadat hälsenan i augusti. Utöver det så ska resten av truppen vara tillgänglig.

Hur man kommer att ställa upp är svårt att förutspå, men jag antar att man kommer att ställa upp med ett starkt lag, kanske med några undantag.

I mål tror jag att man fortsätter med Emiliano Martinez, och framför honom skulle en backlinje beståendes utav Ashley Young, Tyrone Mings, Ezri Konsa och Digne vara rimlig.

På det defensiva mittfältet tror jag att Douglas Luiz och John Boubacar Kamara får spela och framför dem blir det en trio beståendes utav Jacob Ramsey, Leon Bailey och Emiliano Buendia. På topp tror jag på Ollie Watkins.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer att bli det andra mötet mellan lagen denna säsongen efter söndagens möte som slutade 3-1 till Aston Villa, och om vi går tillbaka lite längre och kollar på de senaste fem mötena mellan lagen så har de resulterat i två vinster för United, två vinster för Villa och ett kryss.

Visste ni att…

 • Manchester United har bara förlorat två av de senaste 22 mötena mellan lagen.
 • Två av det tre senaste förlusterna har kommit på Old Trafford.

Matchinformation

Manchester United
Aston Villa
Turnering: EFL Cup, omgång 3
Tid: Torsdagen den 10 november 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: David Coote
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Varane (hamstring, mitten/slutet november)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Williams (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Antony (höft, liten chans)
 • Sancho (sjuk, liten chans)
 • Heaton (oklar status, liten chans)
FORM
V19/10TottenhamHPL2-0
O22/10ChelseaBPL1-1
V27/10SheriffHEL3-0
V30/10West HamHPL1-0
V3/11SociedadBEL1-0
F6/11Aston VillaBPL1-3

Aston Villa

Skador och avstängningar:

 • Coutinho (lår, inget datum)
 • Carlos (vad, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O10/10NottinghamBPL1-1
F16/10ChelseaHPL0-2
F20/10FulhamBPL0-3
V23/10BrentfordHPL4-0
F29/10NewcastleBPL0-4
V6/11Man UnitedHPL3-1

United mot Aston Villa

Totalt:194102-41-51356-251
Hemma:9564-18-13201-82
Ligacupen:72-1-47-12
SENASTE MÖTENA
F2021-09-25HPL0-1
V2022-01-10HFA1-0
O2022-01-15BPL2-2
F2022-11-06BPL1-3
SENASTE HEMMAMATCHER
O2019-12-01HPL2-2
V2021-01-01HPL2-1
F2021-09-25HPL0-1
V2022-01-10HFA1-0