Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Dubbla böter / Skinner månadens tränare / Dubbel trio och dubbel singel till VM

Ett sent nyhetssvep levereras inför kvällens match mot Aston Villa. Vi konstaterar att Manchester United har blivit dubbelt bötfällda för dåligt uppträdande.

Vidare noteras att ett ytterligare ett gäng Unitedspelare har blivit uttagna till VM samt att Marc Skinner har prisats som månadens manager.

Dubbla böter till United

Det engelska fotbollsförbundet FA tycker att Manchester Uniteds spelare uppträdde dåligt i matcherna mot Newcastle och Chelsea. Därför straffas United med dubbla böter, om totalt 82.000 pund.

Förklaringen till böterna är att United inte kunde säkerställa att spelarna uppträdde ordningsamt. I mer konkreta termer handlar det om att spelarna omringade domaren i de båda matcherna.

Skinner bäst i oktober…

Marc Skinner har blivit utsedd till månadens manager i Women’s Super League.

…kan förstärka med belgiska

Enligt Fotbollskanalen ska den belgiska mittfältaren Justine Vanhaevermaet finnas på Uniteds radar inför januarifönstret. Vanhaevermaet spelar för närvarande i Reading.

Dubbel trio och dubbel singel till VM

Raphaël Varane ska, som ensam Unitedspelare, representera Frankrike i VM. Anthony Martial fick ingen plats.

Ensam Unitedspelare i VM-truppen är även Facundo Pellistri.

Uniteds engelska VM-spelare slipper emellertid äta ensamma i matsalen under turneringen. Harry Maguire, Marcus Rashford och Luke Shaw är nämligen uttagna. Däremot ingen Dean Henderson och heller ingen Jadon Sancho.

Även i Portugal återfinns tre Manchester United-spelare: Diogo Dalot, Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo.

Vi hoppas förstås på tidigt uttåg och att spelarna återvänder till Manchester skadefria!

Även Scott McTominay ska spela landslagsfotboll under uppehållet. Eftersom han är skotte blir det emellertid inget VM-spel, utan istället en match mot Turkiet.

En som redan har spelat landslagsfotboll är Keira Barry. Hon startade för Englands U19 i en 2-1-seger mot Norge. Jess Simpson var oanvänd avbytare.

Ny motståndarboss

Nathan Jones är ny manager för Southampton.

Presskonferens med supporterklubbar

Vi avslutar med att notera att Erik ten Hag höll en speciell presskonferens. Istället för media var representanter Uniteds supporterklubbar runt om i världen inbjudna att ställa frågor. Hela sessionen kan ses på Uniteds hemsida.

Ten Hag redogjorde bland annat för sina långsiktiga ambitioner i United.

Inför kvällens match noterade han att Antony och Jadon Sancho alltjämt var osäkra, beslut skulle fattas efter den sista träningen. Men han bekräftade att Anthony Martial kommer få speltid, förutsatt att han inte får någon dålig reaktion efter den sista träningen.

Vi får se när startelvorna presenteras om några minuter.