Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Lagkaptenen ryktas bort / Martial syntes ej på träningen / Lisandro ska till VM

Dagens nyhetssvep innehåller nyheter om att två Unitedspelare ryktas bort från klubben till nästa sommar. I övrigt så rapporterar vi att Anthony Martial inte syntes till på träningen. Vi rapporterar även om att Lisandro Martinez finns med i Argentinas VM-trupp.

Lagkaptenen ryktas bort

Igår kväll så rapporterade The Guardian att Manchester United kan komma till att sälja lagkaptenen Harry Maguire nästa sommar. Det har varit tydligt under säsongen att Harry Maguire inte står speciellt högt upp på Erik ten Hags lista över mittbackar då Victor Lindelöf varit den som mest frekvent hoppat in bredvid Lisandro Martinez efter att Raphael Varane gick ner skadad under matchen mot Chelsea för ungefär tre veckor sedan.

Det beskrivs att Maguires brist på snabbhet är en stor anledning till att Ten Hag vill sälja spelaren nästa sommar. Detta också för att finansiera en bättre mittback som kan utmana Varane och Lisandro om en startplats.

Maguires värde på övergångsmarknaden har minskat kraftigt jämfört med de £80m som United betalade för mittbacken sommaren 2019, detta på grund av spelarens dåliga form och häftiga lön. United verkar nu accepterat att man inte kommer att få tillbaka en summa i närheten av vad som gavs till Leicester för tre år sedan och klubben är nu redo att gå vidare.

Kan detta vara Maguires sista säsong i Unitedtröjan?

En annan spelare som kan vara påväg bort från klubben är Fred. Brassen köptes in 2018 och med ett kontrakt som utgår nästa sommar så ser det troligt ut att han kommer att gå gratis. Erik ten Hag har ingenting emot Freds prestationer i laget men vill bygga ett nytt mittfält med Casemiro i centrum och därför finns möjligheten att Fred lämnar klubben nästa sommar.

Martial syntes ej på träningen

Anthony Martial syntes ej till i dagens video från lagens lätta träningssession inför Fulham-matchen. Fransmannen kom nyligen tillbaks från skada och startade mot Aston Villa senast, en match där han också fick göra mål. Han byttes ut efter en timmes spel och sågs alltså inte till i dagens träningsvideo som finns tillgänglig på manutd.com. Vi får nu hålla tummarna att det inte gäller en ny skada och att Martial finns med i matchtruppen imorgon.

Lisandro ska till VM

Lisandro Martinez har framgått som en av Premier Leagues aboslut bästa mittbackar sedan han anslöt från Ajax i sommras. Det goda formen under säsongen har inte gått obemärkt då Lisandro finns med i Argentinas VM-trupp.

En som tyvärr inte finns med i den truppen är unga sjärnskottet Alejandro Garnacho, något som kanske inte kommer som en stor överaskning med tanke på hans korta tid i Uniteds a-lag.

Landskamper

Flera United-spelare på damsidan var aktiva med sina landslag under fredagskvällen.

Adriana Leon gjorde mål

Adriana Leon fick göra mål när Kanada slog Brasilien med 2-1 i en vänskapsmatch. Leon satte 2-0 målet i den 29:e matchminuten med ett fint placerat direktskott från utkanten av straffområdet efter en hörna. Se målet nedan.

England krossade Japan

Mary Earps, Alessia Russo och Ella Toone startade då England krossade Japan med fyra mål mot noll. Toone fick även göra mål i matchen då hon med ett fint avslut satte 3-0 bollen. Även Katie Zelem och Nikita Parris fick göra sena inhopp i matchen.

Derbyvinst

Det blev derbyvinst för U18 laget mot Man city U18 efter en mycket positiv andra halvlek där United gjorde sina samtliga tre mål i en match som slutade 2-3. Målen gjordes av Ethan Williams, Manni Norkett och James Nolan.

Tungt för U21 på Old Trafford

Det blev förlust för U21 laget mot AS Monaco U21 i Premier League international Cup. Matchen slutade 0-2 till Monaco på Old Trafford och United står nu på bara en insamlad poäng i turneringen efter 0-0 matchen mot Sparta Prag för några veckor sedan.

Papa Johns lottning

U-21 laget har lottats mot Wolves U-21 i nästa runda av Papa Johns Trophy.

Manchester United vann sin grupp efter vinster mot Barrow och Carlisle och ett kryss mot Fleetwood.

Läs mer om lottningen på manutd.com