Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Ungdomskollen
Fortsatt tungt för reserverna, desto bättre för juniorerna

I denna upplaga av ungdomskollen så kan vi rapportera att U21 har fått reda på sin motståndare i EFL Trophy. Utöver det så kommer som vanligt en ligauppdatering där man blandad och gett.

Vidare så har vi lite annat smått och gott, bland annat om Shola Shoretire, men även om Ethan Williams som är denna upplagas spelare i fokus.

Matcher sedan senast

  • U18: United – Arsenal 3-3
  • U21: United – City 1-6
  • U21: United – Monaco 0-2
  • U18: City – United 2-3

Det blir Wolves i EFL-Trophy

Efter att man ganska enkelt, men imponerande vunnit sin grupp i EFL-Trophy så har Uniteds U21 fått reda på vilka man kommer att möta i 16-delsfinalen.

Motståndet kommer att vara Wolverhamptons U21, som man redan mött en gång denna säsongen. Då slutade matchen 3-2 till United efter mål från Joe Hugill, Shola Shoretire och Marc Jurado.

Förlust mot Monaco

Reserverna har det fortsatt tufft i Premier League International Cup. I fredags välkomnade man Monaco till Old Trafford men tyvärr gick det inte som man önskat. Matchen slutade nämligen 2-0 till Monaco vilket innebär att United ligger näst sist i sin grupp med en inspelad poäng.

Nedan kan ni se hur tabellen ser ut för tillfället.

Shoretire nominerad

Efter en fantastisk månads spel så nominerades Shola Shoretire till månadens spelare för oktober. Shoretire inledde månaden med ett mål i storförlusten mot Blackburn för att sedan stå för tre assist i matchen mot Brighton.

Sedan gjorde han två mål på tilläggstid vilket gav United en poäng mot Chelsea. Han stod också för ett mål i vinsten mot Wolverhampton så man kan säga att denna nomineringen är välförtjänt.

Tyvärr så blev det ingen utmärkelse för Shoretire utan den gick till Nottinghams Ateef Konate.

Blandade derbyresultat

Både U21 och U18 spelade derbyn i helgen, och resultaten var blandade. Om vi börjar med det positiva så tog juniorerna en viktig 3-2 seger i helgen efter mål från Ethan Williams, Manni Norkett och James Nolan. Vinsten innebär att man nu befinner sig på lika många poäng som City i ligatabellen.

För reserverna blev det dock ännu en pinsam förlust mot City när man förra helgen förlorade med hela 6-1. Trots det så var det United som tog ledningen genom Rhys Bennett men City svarade alltså med sex raka mål. Dock så är resultatet lite missvisande då det stod 2-1 till City fram till den 78:e minuten, men sedan ryckte de blåa ifrån och gjorde fyra mål under de sista tolv minuterna.

Spelare i fokus

Ethan Williams har överraskat mig rejält denna säsong. På sina nio spelade matcher har 17-åringen hunnit med att göra sex mål och en assist. Williams spelar främst på kanten, men väl där kan han spela både till höger och vänster där han dock verkar föredra högerkanten. Därför skulle jag beskriva Williams som en mångsidig spelare som kan bidra till laget på många olika sätt.

Något annat som är intressant kring Williams är att han verkar vara tvåfotad, vilket gör honom svår att läsa. Utöver att han kan spela på båda kanterna så kan han, på grund av att han kan använda båda fötterna, också gå både höger och vänster i en mot en situationer vilket gör honom väldigt svår att stoppa.

Vidare till målgörandet så talar väl sex mål på nio matcher för sig självt. Även här har han ju en fördel eftersom att han kan skjuta med båda fötterna. Utöver det så ser han också ut att ha de fysiska egenskaperna för att kunna lyckas på högre nivåer också.

Några korta

  • Juniorernas FA Youth Cup-vinst har blivit nominerad till säsongens ögonblick av ”The Northwest Football Awards”.
  • Nästa ungdomskoll är planerad till den 28 november.

Höjdpunkter

Mer information

Spelschema och resultat

Spelartruppen

Spelarstatistik