Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Sälj-processen / Uttalande från MUST / Ronaldo straffad

Dagens Unitedsvep innehåller fler nyheter angående Glazers planer på att sälja Manchester United. Vi rapporterar även om ett uttalande från Manchester United Supporters Trust angående sälj-processen. Vi rapporterar även att Cristiano Ronaldo fått sin bestraffning angående sitt beteende efter matchen mot Everton förra säsongen.

Sälj-processen

Igår så kom nyheterna om att Glazers är redo för att sälja Manchester United. Under dagen och gårdagen så har olika källor gått ut med relevant information angående sälj-processen.

Glazers har kallat in Raine Group som finansiella rådgivare inför processen, samma företag som låg bakom Chelsea-affären i somras. Det rapporteras även att Glazers föredrar en total försäljning av klubben.

Nyheterna om att Glazers vill sälja kommer bara någon vecka efter att Liverpools ägare Fenway Sports Group gått ut med att Merseyside-klubben finns tillgänglig på marknaden. Detta leder till att United och Liverpool förmodligen kommer att förhandla med och kanske till och med slåss om samma intressenter.

Glazers har utforskat möjligheten att sälja klubben sedan sommaren, det rapporterar The Telegraph. Det väntas även att många investerare som var intresserade av Chelsea i somras nu kommer att vända sig till Manchester United för ett potentiellt övertagande.

Manchester United letar nu efter potentiella intressenter med bud på minst £4.5bn, detta för att skrämma bort olämpliga köpare. Källor nära Glazers säger att de tror att Manchester United är värt tre gånger så mycket som de £2.3bn som Chelsea såldes för i somras. Joe Ravitch, delägare inom Raine Group, värderar United till £6.8bn. Detta då mycket värde ligger på klubbens globala supporterbas och digitala tillgångar. Läs mer nedan.

Uttalande från MUST

Manchester United Supporters Trust (MUST) har gått ut med ett uttalande angående Glazers planer på att sälja klubben. MUST ekar vikten av ett nytt ägarskap då klubben missköts sedan Glazers klev in som ägare. Det skrivs också att det potentiella nya ägarskapet måste engagera sig i klubbens kultur och traditioner. De nya ägarna måste även vara villiga att investera nya pengar i spelartruppen och arenan. MUST kräver även att den nya ägarstrukturen måste inkludera supportrarna, inklusive någon form av supporterägarskap i den nya verksamhetsmodellen.

Läs hela uttalandet nedan.

Ronaldo straffad

Cristiano Ronaldo har fått sin bestraffning för hans beteende efter Everton-matchen i april förra säsongen. Portugisen har fått en avstängning på två matcher och en böter på £50,000.

Ronaldos utgång ökar budgeten

Cristiano Ronaldos uttågande från klubben betyder också att portugisens enorma lön är puts väck, något som har sänkt den totala lönesumman i klubben med mer än tio procent. Denna sänkning kan potentiellt frigöra lite pengar som Erik ten Hag kan spendera i januari-fönstret vilket kan bli väldigt viktigt ifall United vill vara konkurrenskraftiga i alla turneringar framåt våren.

Mengi söker ett lån

Unge mittback Teden Mengi har nyligen återvänt från skada och hoppas nu på en utlåning i januari. Mengi har tidigare haft lånesejourer i Derby County och Birmingham City och hoppas nu på ännu en möjlighet att utvecklas genom att spela a-lags fotboll. Läs mer på manutd.com.

Hansen kapten för U-19

Isak Hansen var i spel med Norge U-19 i en förlustmatch mot Serbien U19. Hansen spelade hela matchen och bar kaptensbindeln.