Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Apple intresserade av att köpa United / Det blir Bolton för U21 / Proffskontrakt för Ogunneye

I dagens nyhetssvep tar vi upp diverse ägarnyheter där techjätten Apple ska vara intresserade av att köpa klubben. Utöver det så har Uniteds nästa motståndare i EFL Trophy bekräftats, och på tal om ungdomsnyheter så har Habeeb Ogunneye skriva sitt första proffskontrakt.

Apple intresserade utav att köpa Manchester United

Efter att Manchester United blivit till salu så har ett flertal potentiella köpare ryktats vilja köpa klubben, och enligt Daily Stars Jeremy Cross så kan vi nu lägga till techjätten Apple på den listan.

Enligt Cross så ska Apples VD Tim Cook vara sugen på att utforska de möjligheter som ett ägarskap av United kan innebära. En del av Cooks plan skulle kunna innebära en en ny förstklassig arena.

Saudiarabien vill att sina investerare ska köpa United

Under gårdagen rapporterade Sky Sports att Saudiarabiens idrottsminister Prince Abdulaziz bin Turki Al-Faisal vill att investerare från landet ska köpa Manchester United.

I en intervju med Sky så sade han följande.

”Jag hoppas det, om det finns investerare och siffrorna går ihop, och det gör en bra affär. Då kan den privata sektorn komma in, eller företag kan komma in, från kungariket.”

”Premier League är den bästa ligan i världen. Alla tittar på Premier League. Det är den mest sedda ligan och det finns inbitna fans av dessa lag i kungariket. Så det skulle vara en fördel för alla.”

Al-Faisal pratade även med BBC där han hade följande att säga.

”När det kommer till den privata sektorn kan jag inte tala å deras vägnar, men det finns ett stort intresse och aptit, och det finns mycket passion för fotboll.”

”Det är den mest sedda ligan i Saudi och regionen och du har många fans av Premier League. Vi kommer definitivt att stödja det om någon [saudiarabisk] privat sektor kommer in, eftersom vi vet att det kommer att reflektera positivt på sport inom kungariket. Men om det finns en investerare som är villig att göra det och siffrorna går ihop, varför inte?”

Det blir Bolton för U21

Efter att ha slagit ut Wolves i sextondelsfinalen av EFL Trophy så har nu Manchester Uniteds nästa motståndare avslöjats.

I åttondelsfinalen kommer man att möta Bolton Wanderers på bortaplan. Detaljer kring när matchen kommer att spelas har fortfarande inte bekräftats.

Ogunneye skriver proffskontrakt

Manchester Uniteds Habeeb Ogunneye har skrivit sitt första proffskontrakt med klubben.

Den 16-årige högerbacken slog sig in i U18-laget förra säsongen men tyvärr har skadebekymmer hållit honom borta från spel denna säsong.