Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
MUST vill se krav på nya ägare / Argentina vinner med Martínez / Garnacho får månadens mål

Söndagens nyhetssvep innehåller mer om en eventuell försäljning. Supporterklubben MUST är oroliga för att Glazer kan komma att sälja till ”nya Glazers”, och är därför ute efter en liknande granskning och godkännande av den brittiska regeringen som var fallet när Chelsea bytte ägare.

Därutöver nyheter om våra argentinare. Lisandro Martínez fick fina betyg efter Argentinas seger igår och Alejandro Garnacho prisas för månadens mål. 

MUST vill se krav på nya ägare

Ordförande i supporterklubben MUST, Duncan Drasdo, uttrycker att klubben bör ha liknande krav på nya ägare som Chelsea hade när de bytte ägare. De åtaganden och garantier som Chelsea-ägaren Ted Boehly tvingades ge bör vara utgångspunkt för kommande försäljningar av fotbollsklubbar säger Drasdo. Det krävdes då ett godkännande av den brittiska regeringen. Drasdo uttrycker en farhåga att nya ägare kan komma att utgöras av en ”nya Glazers” om inte vissa krav ställs.

Inga särskilda krav har ännu ställts upp som var fallet vid försäljningen av Chelsea där situationen var lite annorlunda, bland annat med pengar som hade frusits efter turerna med tidigare ägaren Roman Abramovitj.

 

Drasdo säger:

Vad vi verkligen behöver för potentiella köpare till fotbollsklubbar är en granskningsprocess som identifierar deras intentioner och som ställer vissa krav och förpliktelser på hur de kommer att operera framåt.

Vi såg det till en viss grad vid Chelsea-affären. Vi accepterade alla Chelseas särskilda omständigheter men den situationen vidare också att resultatet kan bli bättre. Jag tror de flesta är överens att det var ett bra resultat för klubben när du tittar på vilka förpliktelser och garantier som överenskommelsen innehåll.

Han avslutar:

Borde inte alla övertaganden av våra fotbollsklubbar innehålla samma grad av granskning och skydd. Det är förändringar av ägarskap som är det centrala dessa tider, som när Glazers tog över. Det sätter agendan för klubben flera årtionden framåt. Det är är inte bra att försöka ändra på saker när brödet redan är bakat.

 

Argentina vinner med Martínez

Lisandro Martínez gjorde sin första VM-start med sitt Argentina igår. Han fick fina betyg och gjorde en riktigt fin insats när Argentina höll nollan och vann med 2-0.

Argentina hade inför matchen rejäl press på sig efter den chockartade förlusten mot Saudiarabien i inledningsmatchen. Martínez spelade där under andra halvlek men igår spelade han alltså 90 minuter och såg ut som vi är vana vid med ett tufft och säkert spel.

 

Garnacho får månadens mål

Alejandro Garnacho prisas mycket välförtjänt för månadens mål. Det var både väldigt snyggt och viktigt. Vi lär behöva fler sådana aktioner framöver.

Även Pulisic på kartan

Vi har tidigare rapporterat om att Manchester United är intresserade av Cody Capko när fönstret öppnar i januari. Även portugisen Raphael Leão har nämnts. Nu riktas åter intresse mot amerikanske Pulisic som till vardags huserar i Chelsea rapporterar Mark Ogden. Pulisic kan vara aktuell för ett utlån till United.

Även Arsenal och Newcastle har uttryckt intresse för Pulisic som tros vara tillgänglig i Januari. Amerikanen har varit i Chelsea i fyra år.