Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Krönika
En fars till mästerskap

Tiden stannar upp något, det känns nästan som den där tiden mellan säsonger, med träningsmatcher, nyhetstorka och sommar. Dock är det bara november, det är kallt, det är ett smutsigt VM som man på något vis motvilligt följer, och snart är det julafton.

VM är en fars på många sätt, VM ska egentligen få så lite utrymme som möjligt i media, i texter och i andra sammanhang. Ett VM som någon kostymklädd korrupt gubbe har bestämts att vi ska trycka in mitt under en säsong. Än vet vi inte vilka konsekvenser det medför, däremot vet vi hur det brukar vara efter att spelare har spelat ett VM med ett lag som har gått långt i turneringen. Det är trögstartat, det är segt, det känns håglöst. Med andra ord kommer det att leda till konsekvenser för de lag som har många spelare uttagna till VM. Ponera att England, Brasilien, Portugal och Argentina tar sig till en semi-final. Där har Manchester United en hel startelva, typ, som spelar för sina respektive landslag.

17:e december spelas bronsmatchen, 18:e december spelas finalen, 21:a december möter Manchester United Burnley i ligacupen och 27:e december möter Manchester United Nottingham Forrest i ligan.

En tidslinje som inte är särskilt smickrande för ett Manchester United som behöver vinna ligamatcher. Då ska spelare som Shaw, Rashford, Antony, Casemiro, Martinez, Dalot, Bruno hinna återhämta sig från ett intensivt VM på 10 dagar. Och då har vi inte ens nämnt den mentala återhämtningen efter att till exempel har förlorat en final, eller bränt en avgörande straff. Vanligtvis räcker inte en sommar, nu ska det klämmas in på 10 dagar.

Utöver det självklara så ska alla lag hinna ta igen en månad i december som inte spelas under säsongens gång.

Vi har ju fullgoda ersättare

Ja, som ni ser är VM en fars av magnitud nio på richterskalan. Det enda vi har att trösta oss med är att vi inte är ensamma. De andra storlagen kommer att möta samma problem däremot känns ligan tajtare än någonsin och de “dåliga” lagen är inte så dåliga längre. Nu utgår jag ju dock från att ten Hag kommer att lufta de flesta spelarna mot Burnley, något annat vore vansinnigt, dock har han ju visat att han har en tendens att mala samma elva match efter match, oavsett vilka som står på motsatt sida av fotbollsplanen. Vi har ju fullgoda ersättare i Lindelöf, Wan-Bissaka, McTominay, Sancho, Garnacho etc. Som med all sannolikhet ska klara av ett Burnley och bör starta en sån match.

Samtidigt kommer ett uppköp inte att lösa våra problem

I andra nyheter utöver att december är här och att man fryser bort alla sina extremiteter så har väl ingen missat att Manchester United ska vara till salu och att det på något vis  radas upp intressenter. Lite som att köpa Titanic efter den hade krockat med isberget för en alldeles för dyr peng. Men förstå mig rätt, jag klagar inte, jag är överlycklig och på något vis skiter man nästan i vem som köper klubben, bara den köps och gärna nyss. Samtidigt kommer ett uppköp inte att lösa våra problem – de som vi har idag, det kommer naturligtvis att gynna oss i längden men jag lever mycket för nuet och då finns det andra bränder att släcka typ Elefanten i rummet, vem ersätter Ronaldo?

Vi alla vet hur svårt det är att värva i januari och hur dyrt det också är, Gakpo i all ära, men jag ser gärna en renodlad anfallare och då blir genast sökregionen och möjligheterna betydligt förminskade.

Nä nu spolar vi fram bandet tills den riktiga fotbollen börjar spelas i England och slänger det här skitmästerskapet där det här hemma, i soporna.