Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Cadiz - Manchester United 4-2
En bra bit kvar för de unga talangerna

I dagens träningsmatch ställde Manchester United ett ganska starkt lag på planen från start. Trots att en hel uppställning  nyckelspelare saknades på grund av VM så var det på pappret många erfarna spelare som gick ut i Spanien-kvällen.

Namn som McTominay, Lindelöf, van de Beek, Elanga och Wan-Bissaka fanns i startelvan. Det blev dock tidigt ett underläge på två mål och ungdomarna som gick ut i andra halvlek lyckades inte hålla i matchen ut trots 2-2 under en period. 

Matchen idag får ses som ett test och en chans för Ten Hag att se många spelare från ungdomsleden. Det är såklart också en bra erfarenhet för de unga spelarna att få med sig. Ändå är det lätt att konstatera att det är en bra bit kvar upp till nivån som krävs för seniorfotboll på denna nivå. Det gäller dock även för laget som gick ut klockan 20.00 där många erfarna spelare inte har några ursäkter.

De erfarna

Det kändes direkt från start att det var ett förhållandevis tamt rött lag som gick ut idag. Martial lyckades sätta en straff men i övrigt blev vi inte lyckliga av någon i första halvlek. Varken Elanga, McTominay, van de Beek eller Wan-Bissaka stärkte sina aktier för en start i Premier Leauge-uppstarten om några veckor. Inte heller återupplivade Brandon Williams lyckades särskilt bra, han drog bland annat på sig en frispark som ledde till underläge 1-0. Garnacho, Martial och Iqbal är de som får godkänt.

Frågan är om någon i dagens trupp kommer att starta i Premier Leauge när ligan är igång igen. Lindelöf kan möjligen vara undantaget men idag glänste han inte. Cadiz är heller inget skitlag men de har trots allt bara gjort 9 mål på 14 matcher i La Liga och ligger näst sist i tabellen på 11 poäng. Vi kräver mer än såhär i nästa match mot Real Betis som är ett betydligt bättre lag på pappret.

De oerfarna

Efter att bland annat Mengi och Iqbal fick chansen från start så blev andra halvleks uppställning en ren ungdomselva. Flera av spelarna är riktigt intressanta talanger. Det märks till exempel att tidigare lovord på spelare som Jurado, Hansen-Aarøen, Mainoo, Murray och Savage har framtiden för sig. I princip gjorde de alla det bättre än de flesta mer erfarna spelare idag.

Men det märks också att de inte är seniorspelare ännu, att misstag blir ödesdigra på denna nivå och att det krävs mycket mer i noggrannhet och erfarenhet för att spela på denna nivå.

 

Shola Shoretire

Shola Shoretire har hyllats i U21 under de senaste åren. I år han han gjort ett flertal mål för U21 och det syns att vi i den unge 18-åringen från Newcastle upon Tyne har det lilla extra. Även om det är svårt att uträtta mirakel idag tycker jag han har en mycket fin teknik, energi och spelförståelse. Det är flera gånger nära att det avgörande passet sitter.

Vi kommer troligen få se mer av Shola Shoretire i seniorlaget inom de närmsta åren. Jag vill definitivt se mer!