Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Långintervju med Ten Hag / Williams glad över att vara tillbaka

I dagens nyhetssvep kommer vi att ta upp bitar av den långintervju som klubbmedia har gjort med Erik ten Hag under lagets träningsläger i Spanien. Utöver det så har även Brandon Williams pratat med klubbmedia om hur det känns att vara tillbaka i träning.

Långintervju med Ten Hag

Klubbmedia har suttit ned med Erik ten Hag under lagets träningsläger i Spanien. I intervjun har holländaren bland annat pratat om vad man vill få ut av tiden i Spanien.

På frågan av vad Ten Hag vill att man ska åstadkomma under träningslägret så svarade han att målen är främst kondition- och spelmässiga.

”Det är de normala målen för varje träningsläger men definitivt att komma tillbaka in i spelets rytm.”

”Så först, konditionsnivåer och sedan för det andra, sättet att spela. Men vi är här med ett blandat lag, så jag måste prata om flera mål”.

Ten Hag fortsatte med att prata om de unga spelarna som är med på lägret och vad de kan bidra med.

”Vi har många unga spelare med oss också och de måste stötta oss men de kan visa oss vad de har att erbjuda, vad deras kapacitet är och vad deras potential är och om du kan använda dem, om de har en framtid.”

”Jag tror att det är en fantastisk möjlighet för dem. Normalt har vi inte denna paus som vi har denna säsongen. Många spelare är på VM, så det finns positioner tillgängliga och de [de unga spelarna] kan vänja sig på dessa positioner.”

”De kan visa upp sig och de kan utmana spelare som spelar i Premier League, så det är fantastiskt för dem.”

Hela artikeln finns här.

Liverpool och Tottenham har varit de bästa matcherna hittills

Tränaren fick också frågan om vilka matcher som har stuckit ut för honom denna säsongen, och den första matchen som Ten Hag nämner är vinsten mot Liverpool, och om den han hade följande att säga.

”Det tror jag definitivt [om vinsten mot Liverpool]. Särskilt i mentaliteten, tron på att vi kan konkurrera med stora motståndare. Att vi kan slå dem. Det ger en viss tro på gruppen, att vi kan konkurrera med vissa motståndare. Det spelar ingen roll vilken det är, för Liverpool är ett riktigt bra lag, ett lag i världsklass. Så när du slår dem kan du ta den tron till andra matcher”.

Men det fanns även fler matcher som Ten Hag lyfte fram, speciellt den mot Tottenham.

”Jag tycker att vi spelade några fler bra matcher, som Everton borta, Chelsea var en riktigt bra prestation. Men Spurs, definitivt”.

”Jag tycker att vi den kvällen spelade våran bästa match i de första 14 matcherna i Premier League. Det är den standard vi måste bygga på och vi måste gå vidare”.

”Men nu är vi där vi vill vara. Om du vill tävla om troféer måste du göra det mycket bättre i många delar av fotbollen”.

Hela del två av intervjun med Ten Hag finns att läsa här.

Williams glad att vara tillbaka

Efter månader av skadebekymmer så är Brandon Williams glad över att vara tillbaka i träning. Ytterbacken är en av de 29 spelare som är med på träningslägret i Spanien inför lagets matcher mot Cadiz och Real Betis.

Williams hade följande att säga om att äntligen vara skadefri och tillbaka i träning.

Ja, det har varit bra. Det har varit bra att komma ut på planen igen, jag har saknat detta”.

”Att se pojkarna träna, flyga ut till länder… Att försäsongsträna och sånt själv var jobbigt och svårt, men tack vare sjukgymnasterna, mina lagkamrater och människorna bakom kulisserna som har hjälpt mig mycket, hjälpt till med min mentalitet, inte bara med min kropp, så mår jag bra. Jag mår bra och det är bra att vara tillbaka nu.”

Hela intervjun med Brandon finns här.