Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hags tankar efter gårdagen / Klubbdoktor lämnar / Sommer på radarn?

I dagens nyhetssvep tar vi upp lite tankar från Erik ten Hag efter gårdagens förlust. Vidare så har klubbens doktor Steve McNally lämnat efter 16 år, och slutligen så jobbar United för att värva Yann Sommer.

Ten Hags tankar efter gårdagens match

Efter gårdagens förlust mot Cadiz så pratade Erik ten Hag med klubbmedia om hans tankar kring matchen. Där var det tydligt att han inte var nöjd med hur man startade matchen.

“Det är ganska tydligt. Vi var inte vakna, vi sov fortfarande under de första 15 minuterna.”

“De är farliga i kontringsspelet. Det andra målet får inte hända. Vi var inte vakna i försvaret men även på mittfältet så sprang de mycket mer än oss. Det är inte möjligt och det är inte acceptabelt.”

“Efter det kom vi in i matchen och fick en straff. Jag tycker att det var en klar sådan och jag tycker kanske att vi förtjänade ytterligare en straff i andra halvlek, men den första var en klar. Vi kom in i matchen, men vi kunde inte göra kvitteringen före halvtid.”

Inför andra halvlek bytte man in ett flertal ungdomsspelare, bland annat Kobbie Mainoo som stod för kvitteringsmålet. Ten Hag tyckte att de bidrog med energi, något som man behövde. 

“De gav energi, de springer och de kämpar.”

“Kanske inte alltid i rätt organisation, [så] de gör misstag [för att] de inte är vana vid att spela på den här nivån. Det var en bra lektion.”

“Du ser att om du gör små misstag får de stora konsekvenser och det är vad som hände.”

Klubbdoktor lämnar 

Tidigare idag så meddelade Manchester United att klubbens doktor Steve McNally lämnar klubben efter 16 år. Sportchef John Murtough hade följande att säga om McNally. 

“Jag skulle vilja tacka Steve för allt han har gjort för våra spelare, kollegor och klubben.”

“Vi kommer att fortsätta att dra nytta av hans arv genom den förstklassiga medicinska och idrottsvetenskapliga infrastrukturen och laget han har byggt.”

För McNally så var detta inte ett enkelt beslut.

“Att lämna Manchester United efter 16 år var ett väldigt svårt beslut.”

“Jag är stolt över att ha varit en liten del av klubbens senaste historia och tackar alla helhjärtat för deras vänskap, kamratskap och stöd.”

United jobbar för att värva Sommer

Enligt ESPNs Rob Dawson så arbetar Manchester United för att värva den Schweiziska landslagsmålvakten Yann Sommer i sommar. 

Sommers kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut efter denna säsongen och United är fria att ta kontakt med spelarens representation från och med den första januari.

Vidare så rapporterar Dawson att det ser ut som att Martin Dubravka kommer att återvända till Newcastle efter säsongens slut och när det kommer till David de Gea så har klubben inte öppnat diskussioner om ett nytt kontrakt med spanjoren.