Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Real Betis - Manchester United
Tufft motstånd väntar, men det utesluter inte mycket rotation

Medan hela världen (nåja) har sina blickar riktade mot Mellanöstern är det i Spanien den riktiga fotbollen spelas just nu. Manchester United befinner nu på den spanska sydkusten i Sevilla för att imorgon möta Real Betis i en träningsmatch.  

Manchester United

Matchen mot Cadiz i onsdags slutade med förlust 4-2 men resultatet var givetvis inte det primära för Erik ten Hags gäng. Många ungdomar luftades och med tanke på att många ordinarie spelare antingen är kvar i VM eller nyligen har åkt ut, blir det lite av ett hopplock.

Vi fick senast se spelare som Wan-Bissaka och Williams i laguppställningen, blandat med spelare som figurerat lite mer sporadiskt under säsongen, exempelvis Van de Beek, Elanga, och Lindelöf. Ingen av dessa gjorde emellertid något större anspråk på att ta en plats när ligan drar igång igen om cirka två veckor.

Några som i alla fall stack ut lite var Garnacho och Martial.

I andra halvlek fick vi se lite fler ungdomar, såsom Mengi, Mainoo, och Jurado. Det säger emellertid inte så mycket, med tanke på att ingen lär göra några Premier League-minuter den här säsongen. Det hela känns mer som inledningen av en försäsongsturné. Men visst är det bra att hålla igång spelare som ändå kan ses som rotationsspelare, och ge dem värdefull speltid.

En som saknades senast var De Gea. Oklart varför. Vi kan ju hoppas på att få se spanjoren imorgon, annars är det kanske läge att bli lite fundersam.

En möjlig startelva är meningslöst att spekulera kring. Det är tämligen ointressant dels med tanke på matchens betydelselösa karaktär, dels för att alla tillgängliga spelare troligen kommer få speltid.

Real Betis

Real Betis spelade sin senaste match för ungefär tre veckor sedan, så att upplysa om deras status förefaller ganska svårt. Den gången spelade man mot chilenska Colo Colo och förlorade med 1-0.

I ligaspelet går det ungefär som förväntat för Betis, skulle jag gissa. Man placerar sig på en sjätteplats och är varken sylvassa framåt eller ihåliga bakåt.

Man har emellertid ett ganska starkt lag med många skickliga spelare. Nabil Fekir och Sergio Canales är två av lagets främsta spelare, men där finns även veteranerna Andres Guardado och Joaquin. Den senare vägrar lägga av, trots sina 41 år.

Mot Colo Colo spelade ställde man ändå upp ett förhållandevis starkt lag, däribland Fekir och Canales. Ingen av dem spelar heller VM, så att de figurerar imorgon är inte osannolikt.

Övrigt

Det kanske mest kända namnet för allmänheten i Real Betis är förmodligen mannen på tränarposten, nämligen Manuel Pellegrini. Vi minns honom kanske främst från tiden i Manchester City, men han gjorde även en sejour i West Ham innan han tog över Betis.

Matchinformation

Real Betis
Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 10 december 2022, 18.00
Plats: Estadio Benito Villamarín, Sevilla
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, Heaton, Bishop, Dúbravka
Försvarare: Lindelöf, Wan-Bissaka, Williams, Mengi, Bernard, Jurado, Hardley, Bennett, Murray, Fredricson
Mittfältare: Van de Beek, McTominay, Savage, Iqbal, Hansen, Gore, Mainoo, Oyedele
Anfallare: Martial, Elanga, Shoretire, Garnacho, Hugill, McNeill, Emeran
Oviss status:
Förmodad frånvaro: Sancho (oklar status), Eriksen, Pellistri (lediga), Tuanzebe, Jones (skadade), Maguire, Martínez, Fernandes, Rashford, Malacia, Fred, Casemiro, Varane, Dalot, Antony, Shaw (VM), Greenwood (avstängd)