Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag nöjd med Maguire / Damerna lottade i FA-cupen / Van Persie på Carrington

Tisdagens svep innehåller mer från intervjun med Ten Hag från Spanien i förra veckan. Denna gång med uttalanden om Harry Maguire, lagkapten i United (?) och stadig mittback för England under VM.

I övrigt rapporterar vi bland annat om att Robin van Persie synts till på Carrington och att damerna fortsätter FA-cupspel mot Sunderland eller Blackpool i januari. 

Ten Hag nöjd med Maguire

Andra delen av den intervju som gjordes med Ten Hag innan matchen mot Real Betis innehåller en hel del om Harry Maguire. Erik ten Hag backar sin mittback och menar att han visat mycket bra form i VM. Han uttrycker att Maguire absolut håller hög standard men att konkurrensen också är mycket hård i försvaret med Varane och Martínez. “Det gäller för honom att visa självförtroende och han har inte visat det i alla matcher. När han spelar med självförtroende är han en mycket betydande spelare för oss och det är vad alla förväntar sig”.

Ten Hag beskriver att Maguire har höga förväntningar på sig själv, och han självklart vill spela på högsta nivå och att det är upp till honom att bevisa sin plats nu framåt. Ten Hag betonar också det Maguire gjort för England med stadigt bra matcher. Han fortsätter: “när han jobbar hårt kommer självförtroendet att komma och det ser vi när han spelar för England, vi vill se till att det kommer med till Manchester United. Jag och laget har höga förväntningar på honom, och det vet han om. Om han kommer dit så kommer han vara en mycket viktig spelare för oss”.

Ten Hag fick också frågan om han tror Maguire nöjer sig med att sitta på bänken och om en försäljning kan vara aktuell. Svaret var att en försäljning endast är aktuell om Maguire själv inte vill vara i de förutsättningar som råder. “Men jag är nöjd med honom och det har jag sagt både till honom och till dig. Jag kan inte göra mer, det är upp till honom att spela in sig i laget, vi har 16-18 spelare i truppen nu och det behöver vi om vi ska slåss om titlar”.

 

Trots orden ovan är det många som är tveksamma till att Maguire blir kvar i United efter sommaren. Harry Maguire kommer med stor sannolikhet starta för United mot Nottingham den 27 December då Varane and Martinez väntas tillbaka först den 26:e efter slutspelet i VM och en vecka ledigt.

Damerna lottade i FA-cupen

Damerna inleder FA-cupen i slutet av januari då laget kommer att få möta vinnaren mellan Blackburn och Sunderland. Laget går in i fjärde omgången och båda de potentiella motståndarna bör vara överkomliga.

Murphy-staty avtäcks 3 maj

Vi har tidigare rapporterat om statyn över Jimmy Murphy vid Old Trafford. Murphy som var aktiv i Manchester United under en lång period som tränare, scout, assisterande fick ta över laget efter den tragiska katastrofen i München 1958. Murphy tog också Wales till VM för första gången under samma år, något som var en milstolpe för Walesarna.

Statyn över Murphy som är gjord av skulptören Alan Herriot ska avtäcks den 3 maj 2023.

Van Persie på Carrington

Robin van Persie har synts till på Carrington med Manchester United efter inbjudan från Erik ten Hag. Han har inlett en tränarkarriär i Feyenoord och är i Manchester för att lära sig. Han poserade glatt med både anfallscoachen Benni McCarthy och ungdomslöftena Garnacho och Pellistri.

Som spelare nådde van Persie stora framgångar, bland annat i Arsenal under åtta säsonger men sedan då också i United där han bland annat noterades för hela 26 mål under sin första säsong 2012/2013. Han satsar nu på en tränarkarriär och behöver hämta in både erfarenheter och meriter på papper.

Vi kan också notera att Facundo Pellistri och Christian Eriksen är tillbaka i träning på Carrington.