Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag om sina första månader/ Varane mot Martinez i finalen / Dammatch flyttas

I dagens nyhetssvep tar vi bland annat upp en intervju med Erik ten Hag där han gav sina tankar kring en potentiell försäljning av klubben. Vidare så har vi lite landslagsnyheter att behandla, men även lite damnyheter samt en uppdatering kring superligan.

Ten Hag om en potentiell försäljning och sitt första halvår i klubben

Manchester United är till salu och nu har Erik ten Hag gett sina tankar kring vad en potentiell försäljning kan innebära. I en intervju med The Athletic så sade holländaren att han hade blivit informerad kring situationen, men att han inte pratat med Glazer-familjen om den.

“Min information är att det bara kommer att vara bra, eftersom det kommer att bli fler investeringar möjliga, vilket är bra. Jag tittar på konkurrensen kring Premier League. De har alla möjlighet att investera. Det är en tuff konkurrens mellan sju eller åtta klubbar.”

Det var Richard Arnold som kom med beskedet att Glazers vill sälja, till Ten Hag.

“Han sa att de är öppna och transparenta. Vi pratade om den kultur vi vill ha, vi pratade om mål, mål och kulturen och han bekräftade att det inte kommer att förändras, att det kommer att bli ännu bättre eftersom mer pengar kommer att bli tillgängliga för det här projektet.”

Holländaren fick också frågan om han tror att United kan konkurrera med klubbar som har statligt stöd, och på det svarade han följande.

“Ja, jag tror att det också handlar om strategi, inte bara pengar. Det är uppenbart att när du inte har rätt spelare och kvalitetsspelare kommer du inte att bli framgångsrik och uppnå de mål du satt upp. Konkurrensen är riktigt tuff, så du behöver rätt spelare.

“Om vi går tillbaka till där vi började – om inte alla är enade, då kommer du inte att uppnå det; så på ett sätt är du i en bättre situation nu än du var eftersom alla är enade.

“Vi går i en bättre riktning. Men det finns fortfarande mycket utrymme för förbättringar.”

Slutligen fick han frågan om han är stolt över att ha gjort ett så pass stort avtryck som han gjort i United så pass kort efter att han lämnat Ajax.

“Jag är nöjd med hur spelarna presterar och det faktum att de spelar som ett lag med rätt anda och rätt mentalitet”, men det finns alltid en kamp för att hålla den utvecklingen igång. Det innebär att hålla de höga kraven.”

“Jag säger alltid att tillfredsställelse gör dig lat. Om du är för nöjd med dig själv och laget kommer du inte att hålla de höga kraven. Det är upp till mig att kontrollera det och föregå med gott exempel. Vi måste leva efter de höga kraven hela tiden och sedan kan vi konkurrera med de bästa klubbarna i Premier League och uppnå våra mål.”

Avram Glazer om situationen

The Athletics Adam Leventhal lyckades med det det nästintill omöjliga, nämligen att få ett uttalande av Avram Glazer. Glazer, som var på plats i Qatar fick frågan om han har någon uppdatering kring en potentiell försäljning av Manchester United, och han svarade följande.

“Det är inte nödvändigtvis en försäljning, det är en process och vi går vidare med processen, så vi får se vad som händer.”

Leventhal fortsatte med att fråga hur många parter som har visat intresse, men det ville 62-åringen inte svara på.

“Jag är här för att kolla på VM, men jag uppskattar ditt intresse.”

När han sedan blev pressad för en uppdatering så sade han följande: “Det är uppdateringen, det är en process och processen fortsätter.”

Martinez och Varane möts i VM-finalen

Det två semifinalerna i VM har nu spelats, och Manchester United kommer att ha spelare på båda sidor i söndagens final.

Lisandro Martinez fick spela dryga halvtimmen i Argentinas 3-0 seger över Kroatien, medan Raphaël Varane spelade hela matchen för Frankrike när man slog Marocko med 2-0.

Dammatch mot Liverpool flyttad

Damernas ligamatch mot Liverpool har flyttats. Istället för att spelas på lördagen den 14 januari så kommer avspark istället vara dagen efter, alltså på söndagen den 15:e, klockan 15:05.

Den europeiska domstolen backar UEFA

Under dagen så kom den europeiska domstolen med beskedet att man backar UEFAs rätt att godkänna nya tävlingar, vilket är ett massivt bakslag mot de klubbar som arbetar för att skapa en superliga.

Generaladvokatens åsikt lyder följande; “FIFA-UEFA-reglerna, enligt vilka alla nya tävlingar är föremål för förhandsgodkännande, är förenliga med EU:s konkurrenslagstiftning.”

Mejia med Colombias U20

Manchester Uniteds Mateo Mejia har varit iväg och spelat med det colombianska U20-landslaget. 19-åringen har haft otroligt tuff med skador under sin tid i United så det är skönt att se honom tillbaka på planen.