Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför Manchester United - Sheffield United
Betydelselös match på pappret, men för den skull inte utan krav

Manchester Uniteds ska imorgon ta sig an Sheffield United i Women’s League Cup, men i och med förra omgångens resultat i bakhuvudet spelar det ingen roll vad Marc Skinners gäng gör hemma på Leigh Sports Village, då man inte kan nå avancemang från sin grupp. 

United vann förra omgångens möte mot Everton med 4-2, men det samtidigt som man var tvungna att förlita sig på att andra resultat skulle gå ens väg. Det skedde alltså inte och därmed har United inget avancemang att spela om imorgon.

Mot Everton blev det mycket rotation och känslan är att truppen kommer fortsätta luftas imorgon, men där givetvis något eller några namn kan tänkas ta plats i elvan.

Senast kommer United från ett derby mot Manchester City, som slutade 1-1.

Läget i laget

Oavsett laget som ställs ut imorgon är Skinner tydlig med att han önskar från sina spelare, nämligen en toppinsats. Morgondagens match är dessutom den sista för året, så att avsluta 2022 med en vinst är givetvis målet.

Skinner har till Uniteds hemsida bland annat pratat om att ge unga spelare chansen. Alyssa Aherne är en som kommit på tal.  Den 18-åriga mittfältaren har lovordats av Unitedtränaren och kan mycket väl få chansen imorgon.

Då det egentligen inte finns något att rapportera om kring skadeläget gör det det finns många olika scenarion med elvan. Med tanke på att United inte heller spelar någon mer match det här året blir det ju följaktligen en lite längre period utan spel för vissa, så vi kan nog ändå räkna med en del ordinarie spelare blandat med yngre förmågor.

United vann senast i Women’s League Cup mot Everton, där norskan Vilde Boe Risa gjorde två av målen i 4-2-segern. Blir det fler mål imorgon från mittfältaren?

Spelare vi kan räkna med att fortsatt få se i cupspelet är målvakten Sophie Baggaley, som mer eller mindre blivit den uttalade cupmålvakten bakom ordinarie Mary Earps.

Mittbacken Aïssatou Tounkara har även hon fått en del speltid i cuperna och får sannolikt förtroende imorgon också. Bredvid sig är det inte otänkbart att Maria Thorisdottir spelar.

Och apropå norskor, Vilde Boe Risa har gjort mål tre mål de två senaste cupmatcherna, så vi kan nog räkna med att den målglada mittfältaren tar plats i morgondagens elva.

I övrigt är namn som Nikita Parris och Adriana Leon i offensiv väg spelare som rimligen bör få speltid. Kan hända att en, eller båda, av Ella Toone och Alessia Russo vilas helt.

Kort om Sheffield United

Sheffield United är hemmahörande i andradivisionen och det bör därmed vara ganska påtaglig klasskillnad lagen emellan imorgon, detta förstärks inte minst av att laget håller till i botten av tabellen med förluster i de fem senaste matcherna.

I gruppspelet i WSL står man endast på en poäng, detta efter en oavgjord match mot Durham men extrapoängen gick till Durham efter att en vinnare efter full tid utsetts genom straffar.

Senast kommer man från förlust mot Aston Villa i cupspelet och precis som i Uniteds fall har Sheffield inte något att spela för. Räkna ändå med att Sheffield kommer vilja störa United så gott det går.

Tidigare möten

Lagen möttes två gånger säsongen 2018/19 och United vann bägge gångerna. 3-0 hemma och 4-0 borta. Blir det en ny övertygande seger imorgon?

Manchester United – Sheffield United

Turnering: FA Women’s League Cup
Datum: 18 december
Avspark: 13.00
Teve: MUTV