Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Martinez världsmästare / United aktiverar optionsår för kvartett / Ungdomsmatcher

Dagens stora nyhet rörande Manchester United är att klubben ser ut att förlänga med ett gäng spelare, däribland Marcus Rashford. Det handlar emellertid inte om några nya kontrakt, utan i stället om optionsår som United kan aktivera. Vidare noterar vi att VM är över och att Lisandro Martinez blev en vinnare. 

Vi kikar även till de ungdomsmatcher som spelats i dagarna samt lite lagnyheter inför morgondagens ligacupmatch mot Burnley. Ja, det är ju faktiskt så att United spelar fotboll imorgon. Väntan är över!

Martinez världsmästare

I söndags gick VM-finalen av stapeln och Argentina vann till slut efter straffar i en match som blev en av de dramatiska VM-finalerna någonsin.

Segern för Argentina innebär därmed att Lisandro Martinez nu kan titulera sig som världsmästare. Det blev dock ingen speltid i finalen för mittbacken.

Raphaël Varane spelade däremot för sitt Frankrike och gjorde så hela matchen. 29-åringen har som bekant ett VM-guld från 2018, så nu har United ett mittbackspar som båda vunnit VM. Inte illa.

Grattis säger vi till Lisandro Martinez!

Vinst och förlust för ungdomslagen

Cupäventyr för U21 slut

Uniteds U21 spelade igår kväll sin fjärde match i International Premier League Cup och fick för tredje gången i turneringen se sig besegrade. Igår mot PSV Eindhoven i en match som slutade 2-0.

United hade flera bra lägen under matchen men var inte tillräckligt kliniska i de avgörande momenten.

Noterbart från matchen är också att utlånade Charlie Wellens (Oldham Athletic) fanns med i United. Ytterbackens låneavtal löper ut i januari men ingen av klubbarna har meddelat att kontraktet brutits i förtid, så troligtvis rörde det sig om en dispens för Wellens att få spela med United igår.

En avslutande match mot Feyenoord återstår men det finns ingen chans för United att ta sig vidare i turneringen, då man endast spelat in en poäng. Den kom mot Sparta Prag i slutet av oktober.

Seger för U18 satt långt inne

U18 spelade under tisdagen ligamatch mot Sunderland på hemmaplan och vann med 1-0 efter mål av Dan Gore.

Segern innebär att nu att United tar sig upp på tredje plats i tabellen och har på de tre senaste matcherna slagit både Manchester City och Sunderland, som ligger före.

Lagnyheter inför Burnley

United spelar imorgon ligacupmatch mot Burnley och på Uniteds hemsida får vi en uppdatering om vilka spelare som finns tillgängliga.

25 spelare syntes till på träningsplanen idag, däribland de engelska VM-spelarna Marcus Rahsford, Harry Maguire, och Luke Shaw.

Casemiro, Fred, och Antony var även de på plats.

En som däremot saknades var Diogo Dalot, men landslagskompisen Bruno Fernandes var närvarande.

Rhys Bennett, Zidane Iqbal, och Alejandro Garnacho var några av ungdomarna som tränade med laget under dagen. Det känns inte otänkbart att den sistnämnde kommer få speltid imorgon.

United aktiverar optionsår, men nytt kontrakt för De Gea?

Betrodda The Telegraph rapporterade i eftermiddag att United kommer aktivera optionsår för Marcus Rashford, Fred, Diogo Dalot, och Luke Shaw.

Detta innebär alltså inte att några nya kontrakt skrivs, utan snarare att United aktiverar en klausul som finns inskrivet i spelarnas kontrakt, vilket gör att avtalet förlängs med ett år. Kontrakten sträcker sig därför nu till sommaren 2024.

En som det däremot ryktas om ett nytt kontrakt för är David De Gea. I spanjorens fall fanns också möjligheten att aktivera ett optionsår, men enligt The Telegraph siktar United i stället på att förhandla om ett nytt, korttidskontrakt, som skulle innebära att 32-åringen även sänker sin nuvarande lön på omkring 4 miljoner kronor i veckan.

United uppges förhandla med David De Gea om ett nytt kontrakt. Dock inte ett mer lukrativt sådant. 

De Geas kontrakt löper ut i sommar, så United måsta agera ganska snabbt om man vill säkra upp ett avtal som sedermera också kan generera pengar vid en eventuell försäljning. Känslan är nämligen att Erik ten Hag har andra planer på målvaktsfronten.

Tillbaka till den ovan nämnda kvartetten så har det skrivits om att Paris Saint-Germain visat intresse för Rashford, men i och med att United nu kommer säkra upp 25-åringen för hela nästa år kompliceras det hela för fransmännen.

Glazer i kontakt med “intressenter”

Det har på sistone snackats om att Glazer kan vara på väg att förbereda en försäljning av United och enligt David Ornstein på The Athletic har delägaren Avram diskuterat saken med nya potentiella ägare. Bland annat nämns Saudiarabien och Qatar, vilket då får antas vara investeringsfonder kopplade till respektive lands statsförvaltning i någon form…

Damlaget tittar på brasilianska?

Enligt uppgifter från brasilianskt håll tittar United på den brasilianska forwarden Debinha, för närvarande i amerikanska North Carolina Courage.

31-åringen har gjort tolv mål på 18 matcher i National Women’s Soccer League och uppges dessutom intressera Arsenal och Barcelona.

Terry Hall har gått bort

Vi avslutar med en tråkig nyhet om att sångaren och frontfiguren i The Specials, Terry Hall, har avlidit. 

Hall var en passionerad Unitedsupporter och gick på många matcher, såväl hemma som borta. Han beskrivs som en ödmjuk människa, som aldrig skyltade med sitt kändisskap eller försökte göra PR av sin kärlek till United.

Terry Hall blev 63 år.

Vila i frid.