Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Burnley
Återkomsten!

Så ska Manchester United äntligen spela fotboll igen. Detta efter ett uppehåll som helt och hållet saknade legitimitet. Den hemska landslagsfotbollen påverkar fortfarande. Våra mittbackar Lisandro Martínez och Raphaël Varane är otillgängliga idag och möjligen även under nästa veckas ligamatcher. Dessutom befinner sig Diogo Dalot av allt att döma på skadelistan. Det är bortom horribelt.

Ikväll är det Burnley som står för motståndet. Ni vet Burnley. De som spelar långbollar och krigar.

Fast nej. Så är det förstås inte. För ingenting är heligt i den moderna fotbollen.

Borta är Sean Dyches trevliga Burnley och istället är det Vincent Kompanys mördarfotboll med maximerat bollinnehav för minimal risk. Antar jag. Han har ju blivit hjärntvättad av Pep Guardiola. Usch och fy.

Nåväl. Hur Burnley än spelar så ska de besegras. Svårare än så är det inte.

Hur ser Manchester United ut efter uppehållet? Tja, inte fullt ut som Manchester United ska se ut. Förutom nämnda försvarstrio så kan det tänkas att fler VM-spelare saknas ikväll. Eller åtminstone får begränsad speltid.

Typ en elva som den vi hade i Spanien kan det tänkas bli. Förutom att Harry Maguire går in som mittback och att Tyrell Malacia eller Luke Shaw huserar på vänsterbacken förstås.

Christian Eriksen slängs lämpligen in på mittfältet. Förhoppningsvis på Donny van de Beeks bekostnad. För han hör inte hemma i en Manchester United-elva. Då ser jag mycket hellre Zidane Iqbal. Eller Bruno Fernandes. Eller Tom Heaton.

FIVE CANTONAS!

Res med oss till Manchester!