Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Burnley 2-0
En klassisk dag på jobbet, trots det långa uppehållet

Manchester United har spelat tävlingsfotboll igen efter att Burnley varit på besök i ligacupen. Det blev en planenlig seger för hemmalaget, trots att spelet inte alltid värmde. Oavsett skönt att återuppta säsongen med en seger. 

Världsmästerskapet i Qatar är äntligen över och därmed är ordningen återställd, det vill säga att United spelar fotboll igen.

Ikväll gästade Championshiplaget Burnley, som vi trots allt ändå är väl bekanta med, då de var uppe i Premier League så sent som förra säsongen.

Vincent Kompany har sannerligen utvecklat Burnley till det roligare, med fotboll som ska spelas snabbt, rakt, och passningsorienterat.

Uppgiften mot United blev dock för svår. Hemmalaget var egentligen inte överdrivet bra eller helt synkade överlag, men många tunga namn fanns ändå med, och då ska skillnaden märkas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Martin Dubravka: 5,5

Slovaken stod för ett par svajiga minuter i första halvlek men hade utöver det en lugnt afton.

Aaron Wan-Bissaka: 6,5

Utbytt 72’. 1 assist. Uppfiskad från frysdisken och in i hetluften. Skötte sig bra, framför allt bakåt, men levererade även en fin assist efter att ha oftast sig.

Casemiro: 6,5

Vikarierade som mittback och var mer eller mindre fläckfri, förutom i slutet av andra halvlek. Inger ett lugn var han än befinner sig på planen.

Victor Lindelöf: 6

Gör precis som Casemiro en stabil match, men sticker inte ut på något sätt.

Tyrell Malacia: 6

Hade vissa problem med Burnleys högerytter Manuel Benson och spelar emellanåt lite onödigt svårt. En insats som går att bygga vidare på. Har dock liten chans ett konkurrera ut Shaw.

Scott McTominay: 6

1 assist. Blandar och ger i vanlig ordning. Kändes i alla fall lite mer progressiv än vanligt.

Christian Eriksen: 6

1 mål. Dyker påpassligt upp och sätter ledningsmålet. Väl i spelet syntes dansken inte lika mycket som vi vant oss vid, men fyller likväl en viktig funktion på mittfältet med sin bolltrygghet.

Bruno Fernandes: 6,5

Varnad. Som vanligt involverad i mycket. Ibland vill det sig och ibland inte. Brunos förmåga att nästan alltid vara spelbar är dock ett plus. Sätter ofta sina lagkamrater i bra lägen, men det resulterar inte alltid i något.

Bruno Fernandes var i vanlig ordning inblandad i mycket.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 85’. 1 mål. Direkt svag på högerkanten. Inte enkom Rashfords fel dock. 2-0-målet höjer i alla fall helhetsbilden. Trivdes bättre när han fick flytta ut till vänster.

Alejandro Garnacho: 5,5

Utbytt 58’. Fick inte till det ikväll. Kommer hända fler gånger, vilket är viktigt att han själv inser och accepterar.

Anthony Martial: 5,5

Utbytt 71’. Nära bli målskytt och hade några bra bollerövringar, men ingen insats att skriva hem om annars.

Antony: 6

Inbytt 58′. Varnad. Kom in med mycket fart och vilja längs högerkanten. Blev tydligt varför Antony ska spela där och inte Rashford.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 71′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Luke Shaw: n/a

Inbytt 72′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Brandon Williams: n/a

Inbytt 85′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Ställde ut ett förhållandevis starkt lag på banan och fick sina gubbar att göra det som krävdes. Svårt att ge varken bättre eller sämre omdöme.