Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag om VM, Martinez och Antony / Förhandlingar inledda med De Gea

I dagens nyhetssvep har Erik ten Hag gett sina tankar kring VM, och hur turneringen kan ha hindrat Manchester Uniteds utveckling. Vidare så har kontraktsförhandlingar mellan David de Gea och klubben inletts.

Ten Hag fruktar att VM kan ha hindrat Uniteds utveckling

Erik ten Hag är orolig att VM har avbrutit holländarens försök att få United att spela mer proaktivt.

Enligt James Ducker så har Ten Hag kollat på VM med en viss oro för hur mycket dessa sex veckor kommer att påverka laget när ligaspelet nu drar igång igen. Enligt holländaren så har flera lag spelat passivt, något som han inte vill att United ska göra.

“Spelare kommer tillbaka och har spelat i en annan miljö och en annan spelstil i sex veckor, och nu behöver de gå tillbaka till vår stil, system, regler och principer. Och så är detta en lagsport så alla elva spelare behöver vara på samma sida.”

De Gea och United inleder kontraktsförhandlingar

Enligt The Athletics Laurie Whitwell så har förhandlingar mellan United och David de Gea inletts kring ett nytt kontrakt som skulle betyda en lägre lön för spanjoren, som vill vara kvar i klubben i framtiden.

Detta rapporterade The Athletic redan i oktober, och nu har alltså dessa förhandlingar börjat.

Ten Hag om Martinez och Antony

Erik ten Hag har gjort en intervju med den holländska sidan Voetbal International. Där pratade han bland annat om de två nyförvärven Lisandro Martinez och Antony och hur det såg ut bakom kulisserna när man lyckades värva dem till United. 

Enligt Ten Hag så ringde Martinez till holländaren och sade att han skulle lämna Ajax och att han kunde skriva på för Arsenal, men att om Ten Hag ville ha argentinaren så skulle han gå till United istället.

Om Antony så sade Ten Hag att Ajax visste redan i Januari att brasilianaren skulle lämna klubben i det kommande transferfönstret.

Res med oss till Manchester!