Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags presskonferens / Ny medlem i klubbledningen / Träningsläger

Unitedsvepet dagen före julafton kommer med det som sades i Erik ten Hags presskonferens inför matchen mot Nottingham Forest nästa vecka. Vi rapporterar även om att klubbledningen fått en ny medlem. I övrigt så rapporterar vi om att damerna ska till Malta.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag besvarade frågor om spelares tillgänglighet, topp fyra chanserna och omställningen efter VM i dagens presskonferens inför Uniteds Premier League omstart på tisdag.

Om topp fyra

“Konkurrensen är tuff, men jag tror att det är likadant för alla de sju eller åtta klubbarna som tävlar om topp fyra. För de som följer Premier League är det jättebra eftersom det är spännande och man måste verkligen kämpa för poängen. Det jag tittar på är processen och hur vi presterar, vi måste få resultat och då måste vi också göra rätt framsteg, och då har vi en god chans att komma in bland de fyra bästa.”

Om pressen som United-tränare

“Jag förstår det. Det är samma sak för Chelseas manager och Newcastle Uniteds manager. Dessa klubbar investerar mycket, det är ett stort tryck på alla de klubbarna eftersom de alla vill komma in bland de fyra bästa. Vi vill slåss om de [andra] troféerna och det är klart.”

Om omställningen efter VM

“Det är tufft. När vi hade en plan för hur vi skulle göra det, hur vi skulle hantera spelarnas belastning, är allt individuellt baserat och vi måste hantera belastningen av spelarna. Ingen är sig lik och ingen har samma program eller samma minuter, de spelar alla på olika positioner och alla är i olika åldrar. Vi försöker verkligen tillgodose allas planer men vi vet att omstarten är fem eller sex dagar efter en VM-final. Vi vet alla att efter VM fortsätter Premier League snabbt och alla måste vara redo för det.”

Om Lisandro finns tillgänglig på tisdag

“Jag kan inte svara på den frågan nu, han firar fortfarande nu i Buenos Aires och åker runt i turistbilen! Jag kan förstå det, det är väldigt känslosamt, väldigt laddat när man uppnår denna världscupframgång för sitt land. Det är magnifikt, det är det högsta du kan uppnå i fotboll. Licha [Lisandro Martinez] måste också förstå att den 27 december är Premier League tillbaka.”

Om Varane

“Han är besviken, som alla andra skulle vara efter att ha förlorat VM-finalen. Jag tycker att han kan vara stolt igen i finalen, med allt han har uppnått i sin fotbollskarriär, det är en enorm prestation som ett lag, och en spelare som Rapha [Raphael Varane] när man vinner så många troféer.”

Om Sancho kommer till spel på tisdag

“Jag tror inte det”

Om Forest

“De spelade också i Carabao Cup och vi vet om alla deras matcher eftersom vi har följt deras omstart. Vi vet tillräckligt mycket om motståndaren, men det viktigaste är hur vi kan spela runt den motståndaren.”

Om Cody Gakpos prestation i VM

“Det var många många bra spelare i VM”

Ny medlem i klubbledningen

Klubbens chefsjurist Patrick Stewart har tagit en roll i klubbens plc-styrelse, det rapporterar James Ducker från The Telegraph.

Stewart anställs till styrelsen då Glazers vill sälja klubben.

Träningsläger på Malta

Damlaget flyger till Malta i januari för en veckas träningsläger. United kommer under träningsveckan även spela en träningsmatch mot maltesiska Birkirkara FC.

Bara två återstår från 66′

George Cohen, högerback när England vann VM-guld på hemmaplan 1966, har avlidit. Cohen gjorde 37 landskamper för England och över 400 matcher i Fulham. Det återstår nu bara två spelare från Englands guld-trupp, Sir Geoff Hurst och United legendaren Sir Bobby Charlton.