Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Nottingham Forest
Nu är vi tillbaka på riktigt!

VM i all ära men äntligen så är Premier League fotbollen tillbaka. Imorgon så tar vi emot Nottingham Forest på Old Trafford, senast vi gjorde det var den 26:e december 1998. Senast vi såg våra grabbar spela Premier League fotboll så blev det en tung trepoängare mot Fulham innan VM-uppehållet i november.

Manchester United

Det är såklart svårt att prata om form när ett visst världsmästerskap kommit i vägen under den senaste månaden. Truppens träningsläger i Spanien var inte övertygande resultatmässigt då vi förlorade de två matcher vi spelade och många av lagets rollspelare lyckades inte imponera. Däremot så såg vi många av de stora pjäserna leverera fina prestationer på fotbollens största scen. Bruno Fernandes, Marcus Rashford, Casemiro, och även Harry Maguire imponerade medans de fortfarande fanns med i VM-turneringen.

Trots allt så går vi in i denna match med gott mod efter en 2-0 vinst över Burnley förra veckan där vi såg några fina offensiva prestationer. Nu riktas fokus tillbaka på Premier League och tre poäng är ett måste, gärna lite mål också för att bättra på vår horribla målskillnadsstatistik.

Erik ten Hag har en hel del val att göra när det kommer till startelvan imorgon, främst defensivt så kommer han förmodligen behöva klara sig utan Diogo Dalot, Raphael Varane och Lisandro Martinez. Tre av fyra som brukar starta i backlinjen saknas alltså, ouch. Det finns även en chans att Harry Maguire saknas imorgon pågrund av sjukdomsbeskymmer men vi får anta att han kommer att finnas med. Vi lär också får se Victor Lindelöf i morgondagens startelva. Aaron Wan-Bissaka gjorde en fin match mot Burnley men det kan vara så att Ten Hag använder Tyrell Malacia i den positionen istället.

På mittfältet och framåt så klarnar elvan upp mer och målgörandet borde inte vara något problem. Casemiro, Eriksen och Bruno Fernandes är givna på mittfältet ifall Ten Hag inte vill experimentera, något jag inte skulle rekommendera då vinst är ett absolut måste. Framåt så kommer Marcus Rashford vara viktig. Han spelar igen med stort självförtroende efter ett starkt VM och hans direkta anfallsspel blir viktigt för att bryta ner Nottingham.

Rashford gjorde ett fint mål senast mot Burnley. Vi hoppas på mer av samma imorgon.

Vid sidan av Rashford så borde vi se Antony och Antony Martial. Två spelare som varit väldigt spännande under hösten men som har haft lite skadebeskymmer och därför missat några matcher. Vi får även gärna se ett inhopp från Alejandro Garnacho, stjärnskottet som var mitt i sitt stora genombrott när vi gick in i VM-uppehållet. En spelare som vi inte kommer att se imorgon är Jadon Sancho, som fortfarande inte är redo för spel.

Möjlig startelva:

Nottingham Forest

Det har varit en tung säsong för nykomlingarna tillbaka i Premier League. Under sommarfönstret så togs över 20 nya spelare in men det har inte riktigt fungerat på planen då endast 13 poäng har samlats in och laget ligger just nu på en nerflyttningsplats, en poäng efter Everton och West Ham som ligger precis ovanför strecket. Det har gått särskilt tungt på bortaplan då Nottingham bara gjort ett mål på sju bortamatcher i ligan. Försvaret har också varit ett av ligans sämsta med totalt 30 insläppta mål.

Även Nottingham avancerade i ligacupen förra veckan då Blackburn Rovers slogs med 1-4 och åker till Manchester med gott självförtroende. Senast laget spelade en Premier League match så blev det också vinst då Crystal Palace slogs på City Ground.

Nottingham blir även utan sin målvakt imorgon då utlånade Dean Henderson ej kan spela mot United, där får vi anta att Wayne Hennessey står. Även i försvarslinjen så har Steve Cooper lite skadebesymmer att ta itu med då Omar Richards, Moussa Niakhate och Giulian Biancone ej är redo för spel. Willy Boly och Joe Worrall förväntas spela i mittförsvaret med Serge Aurier och Renan Lodi på ytterbackspositionerna, den sistnämde gjorde ju faktiskt mål senast han spelade en match på Old Trafford, då spelade han i Atletico Madrid och blev avgörande då spanjorerna slog ut United.

På mittfältet så saknas Cheikhou Kouyate med en lårskada, annars så kommer Nottingham med allt de har på mitten av planen. Vi kan förvänta oss att det blir Ryan Yates tillsammans med nyförvärven Orel Mangala och Remo Freuler på mittplan. Det kan bli ett bekant namn i frontlinjen, nämligen Jesse Lingard. Man säger ju att släkten är värst, vi får hoppas på att det inte stämmer imorgon. Tillsammans med Lingard så lär vi se rekordvärvningen Morgan Gibbs-White och 21-årige Brennan Johnson.

Möjlig startelva:

Historik

Senast lagen möttes i Premier League var den 6:e februari 1999, då blev hela 1-8 till Manchester United.

Lagen möttes i våras på ungdomsnivå i finalen av FA Youth Cup, en match där United triumferade mycket tack vare två mål av Alejandro Garnacho.

Visste ni att…

 • Ole Gunnar Solskjaer satte Premier League rekord för mest mål gjorda av en inhoppare i en match när han gjorde fyra mål mot Nottingham i 1-8 matchen 1999
 • Nottingham Forest har förlorat fyra av sina fem senaste Premier League-bortamatcher mot Manchester United, med undantaget en 2-1 seger på Old Trafford i december 1994.

Matchinformation

Manchester United
Nottingham Forest
Turnering: Premier League, omgång 17
Tid: Tisdagen den 27 december 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Anthony Taylor
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Dalot (skadad, inget datum)
 • Sancho (individuellt program, inget datum)
 • Mengi (hamstring, inget datum)
 • Tuanzebe (skadad, inget datum)
 • Jones (inte registrerad, tidigast januari)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Maguire (sjuk, liten chans)
 • Martínez (ledig efter vm, liten chans)
 • Varane (ledig efter vm, liten chans)
FORM
F6/11Aston VillaBPL1-3
V10/11Aston VillaHLC4-2
V13/11FulhamBPL2-1
F7/12Cádiz CFBTR2-4
F10/12Real BetisBTR0-1
V21/12BurnleyHLC2-0

Nottingham Forest

Skador och avstängningar:

 • Richards (vad, januari)
 • Henderson (indisponibel mot United)
 • Biancone (knä, inget datum)
 • Kouyate (lår, inget datum)
 • Niakhate (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Aurier (vad)
 • Gibbs-White (oklar status)
 • Hennessey (oklar status)
FORM
V22/10LiverpoolHPL1-0
F30/10ArsenalBPL0-5
O5/11BrentfordHPL2-2
V9/11TottenhamHLC2-0
V12/11C. PalaceHPL1-0
V21/12BlackburnBLC4-1

United mot Nottingham

Totalt:10548-24-33184-136
Hemma:5330-11-12111-64
Premier League:107-2-131-6
SENASTE MÖTENA
V1996-12-26BPL4-0
V1998-11-11HLC2-1
V1998-12-26HPL3-0
V1999-02-06BPL8-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V1996-04-28HPL5-0
V1996-09-14HPL4-1
V1998-11-11HLC2-1
V1998-12-26HPL3-0