Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Nottingham Forest 3-0
Casemiro dominerar i bekväm seger

Återkomsten efter VM-uppehållet blev en hyfsat behaglig resa. Vi glädjer oss såklart åt att vi slipper krampaktiga uddamålssegrar mot den undra halvan. Målen framåt behövs verkligen och de tre poängen likaså.

Vi skulle vilja se ännu mer av vissa spelare, såsom Antony, men överlag ser laget ganska välmående ut med piggt passningsspel och det räcker en kväll som denna. Casemiro dominerar kvällen jämte en pigg Rashford och trygg Varane. På nyårsafton krävs dock sannolikt ett snäpp upp för seger.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Behöver i princip inte göra mycket denna afton men viktig räddning i andra. Ser trygg och självsäker ut och måste såklart få gott betyg med en ytterligare nolla i bagaget.

Tyrell Malacia: 6

Behöver visa upp sig och ikväll var han nära att göra sitt första mål i Premier League. Jag tycker Malacia ser pigg ut även om han gör vissa misstag. Vi hoppas att han tar de kliv som behövs för att på allvar utmana Luke Shaw.

Aron Wan-Bissaka: 6

Ser lite ringrostig ut men är delaktigt i spelet framåt på ett bra sätt. Krånglar inte till det utan släpper bollen med få tillslag.

Raphael Varane: 8

Trygg general i backlinjen och verkar ha släppt VM-finalen redan. Mycket bra insats direkt.

Luke Shaw: 7

Vikarierar som mittback och gör det klart bra. Vi skulle förstås hellre velat se honom som frisk ytterback i en match där United har så mycket boll.

Casemiro: 8

Hjälper defensiven och den nya backlinjen på ett mycket bra sätt. Ser så enkelt ut när han ständigt positionerar sig rätt på plan. Fantastisk spelförståelse. Bäst på plan ikväll, avgörande för lagets framgång vidare.

Christian Eriksen: 7

Bra och trygg bollbehandling igen. Assisterar i fin hörnvariant. Har den naturliga blicken för spelet framåt.

Bruno Fernandes: 6

Får inte riktigt tag i bollen från start ikväll och gör ingen av sina bästa matcher i den röda tröjan. Tar sig rejält i andra halvlek och är ändå viktig för laget som alltid.

Marcus Rashford: 8

Fortsätter att se väldigt pigg ut och verkar ha skarpare och skarpare sikte både i passningar och avslut. Hörnvarianten sitter säkert i första halvlek. Öppnande assist till Martial strax därefter.

Antony: 5,5

Har svårt att få till det, särskilt i avgörande lägen även om energinivån är godkänd. Det bör kunna släppa för ”trollkarlen” under 2023, åtminstone hoppas vi på det.

Anthony Martial: 6

Svårt att utvärdera dagens insats. Sätter en fin bredsida i mål i första även om det är en målvaktstavla. Gör ingen jättematch men viktigt att få med honom i protokollet.

Alejandro Garnacho: 6

Inbytt 64. Hinner visa sin briljans i några aktioner.

Donny van de Beek: 6

Inbytt 64. Får ytterligare en chans och ser rätt pigg ut de 25 minuter han spelar. Godkänt med mersmak. Kan det vända?

Harry Maguire: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fred: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas. Gör mål.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Tvingas göra förändringar i backlinjen och får till en bra utgångselva med truppen som står till förfogande. Gör förståeliga byten och utnyttjar antalet.

Res med oss till Manchester!