Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United - Nottingham Forest
Ett bananskal som bara måste undvikas

Den började inte så bra för Nottingham, återkomsten till Premier League. Efter elva matcher hade de bara vunnit en enda och förlorat de flesta. Därefter har de spottat upp sig. På de fem senaste har de två vinster och bara en enda förlust.

För Manchester United är det här ändå en match som måste vinnas. Vår nuvarande femteplats har kommit efter ett mycket tufft spelschema. Lagen vi ännu inte har mött i ligan parkerar på platserna 11, 14, 15, 18 och 19. Där ska således finnas enkla poäng att hämta.

Men fotboll på papper och fotboll på gräs är två olika saker. Det var länge sen som Manchester United hämtade enkla poäng utan vidare.

Kan Erik ten Hag åtgärda det? Hittills har vi inte fått några svar. Vi har fyra vinster och en förlust mot lagen på undre halvan i tabellen. Men de fyra vinsterna har kommit med uddamålet. Uddamålssegrar är nästan aldrig enkla.

Under hösten var United bättre på att vinna matcher än på att spela fotboll. Så att säga. Det finns många förklaringar till det. Jag vill ändå påstå att den långsiktiga utvecklingen går i rätt riktning. Ett problem för Ten Hag har varit att han ytterst sällan har kunnat matcha sin föredragna offensiv.

Med ytterst sällan menar jag: En gång. I knappt en halvtimme. Med en av spelarna märkbart skadehämmad egentligen hela den tiden.

Det var första knappa halvtimmen mot Everton som frontsexan utgjordes av Casemiro, Christian Eriksen, Antony, Bruno Fernandes, Marcus Rashford och Anthony Martial.

Ikväll bör de sex starta tillsammans för andra gången den här säsongen.

För nog går Harry Maguire in som mittback ikväll och forcerar Casemiro upp på mittfältet? Det måste bli så. Scott McTominay må ha fått en assist till skänks vid Rashfords 2-0-mål mot Burnley men ingen kan protestera om jag säger att Casemiro är en mycket bättre mittfältare än McTominay.

Vår allra bästa startelva får vi emellertid vänta ytterligare på. Den har vi hittills aldrig fått se (Varane inledde på bänken den där gången mot Everton). Och idag lär Diogo Dalot, Lisandro Martínez och Raphaël Varane fortsatt vara indisponibla.

Defensiven gav oss många av poängen under hösten. Nu är det dags för offensiven att leverera.