Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag vill ha in en anfallare / Ingen Gakpo / Datum bekräftat

I dagens nyhetssvep tar vi bland annat upp del två av Erik ten Hags presskonferens inför kvällens match mot Nottingham Forest. Vidare så kan vi rapportera att Cody Gakpo inte kommer att ansluta till United då han är klar för Liverpool.

Utöver det så har vi en del transfernyheter att ta upp där United istället ska ha sitt fokus på en mer renodlad forward.

Del två av Ten Hags presskonferens

Manchester United har släppt del två av Erik ten Hags presskonferens inför dagens match mot Nottingham Forest. I denna delen av presskonferensen pratade han bland annat om lagets utveckling, om lagets brist på gjorda mål, och om man behöver värva en forward i januari eller inte.

Presskonferensen inleddes med frågan om huruvida supportrarna kan förvänta sig att se mer framsteg från laget under den andra halvan av säsongen.

“Jag har redan försökt uttrycka detta. Men det (framsteg) är vad vi siktar mot. Många inslag i fotboll, vad vi måste göra bättre för att prestera bättre som lag och för att få bättre resultat. Så att få mer kontroll över spelet, bli mer dominant i spelet och komma till en högre nivå i allmänhet.”

Vidare så pratade holländaren om lagets målskytte, och om han anser att det är ett gott tecken att man ligger femma trots att man bara har en målskillnad på noll.

”Jag ser det som ett gott tecken att vi är fortfarande femma, och vi är medvetna om att vi måste göra fler mål. Men det jag försökte uttrycka är att vi måste förbättra oss på andra element i fotbollen. Och som ni ser idag [mot Burnley] så skapade vi så många möjligheter, inga stora 100-procentiga chanser, och där måste vi vara mer beslutsamma. Du oroar dig när du inte skapar chanser. Så jag är verkligen nöjd med anfallsprestationen idag där vi skapade sju eller åtta-100 procent chanser, men det är klart att vi måste göra fler mål.”

Med tanke på att januarifönstret öppnar snart så fick Ten Hag såklart frågan om man behöver förstärkningar, och i detta fall på anfallsfronten. På det svarade han följande.

“Det finns två saker. För det första så kan en anfallare komma från vår egen klubb, se [Alejandro] Garnacho, se [Anthony] Elanga, [Facundo] Pellistri som gjorde ett bra intryck i VM och även förra veckan i matchen mot Everton på träningen. Så det är det första. Och ja, vi är medvetna om att vi tappade en anfallare, så vi måste få in en anfallare. Men det måste vara den rätta. Och den rätte måste tillföra kvaliteten till laget och inte bara och lägga till i truppen. För det ger dig bara problem och du vet att kriterierna är höga i Manchester United.”

Hela presskonferensen finns här.

Cody Gakpo klar för Liverpool

Det blir ingen Cody Gakpo i Manchester United. Istället är holländaren klar för Liverpool. Det var under gårdagen som David Ornstein rapporterade att en överenskommelse mellan PSV och Liverpool var nära, och igår kväll gick PSV ut med att man kommit överens om en summa, och att Gakpo nu kommer att resa till England för att genomgå läkarundersökning och likande.

United fokuserar på en mer renodlad forward

Under dagen har rapporter kommit från Laurie Whitwell och Sam Pilger om att även om United var intresserade av Gakpo så spelar han främst på en position där man redan har ett flertal spelare, och därför kommer fokus ligga på att värva en renodlad forward som Goncalo Ramos.

Mer transfernyheter

Utöver det så rapporterar Whitwell att man har en begränsad budget, men samtidigt så lockas man inte utav lågkostnadsalternativ, vilket skulle utesluta en spelare som Erik Maxim Choupo-Moting. Det har också pratats om högerbackar, där Jeremie Frimpong har scoutats. Dock så ska man enligt Whitwell bara överväga lån på den positionen.

När det kommer till försäljningar så ska man enligt Whitwell lyssna på bud för Aaron Wan-Bissaka, som redan var tillgänglig i somras. Man ska också vara redo att lyssna på bud för Brandon Williams.

Lingard om sin sista säsong i United

Jesse Lingard har gjort en intervju med The Telegraph där han pratade om sin sista säsong i Manchester United, där han bland annat säger att han fortfarande inte vet varför han hamnade i frysboxen.

“Jag vet inte varför jag inte spelade. Jag vet inte vad problemet var, om det var politik eller vad som helst. Jag har fortfarande inget svar än i dag. Jag frågade inte ens. Jag skulle hellre vilja att någon av respekt för mig som länge sa till mig “det är därför du inte spelar”, men det fick jag aldrig.”

“Det var falska löften. Jag tränade hårt och jag var vass, jag var redo att spela dessa matcher. När du jobbar hårt på träningen och inte spelar i slutet av den är det väldigt frustrerande.”

Carabao Cup-möte bekräftat

Manchester Uniteds kvartsfinalmöte mot Charlton Athletic har fått ett datum. Matchen kommer att spelas den 10 januari, klockan 21:00.

Res med oss till Manchester!