Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

En mäktig upplevelse

United fick en total katastrofstart på säsongen.

Sen har kugghjulen börjat falla på plats och nu vinner ten Hag mest hela tiden. 

3-0 mot Forest var dessutom klart i underkant. 

Magnifik:

 • Vi visste så klart att Carlos Henrique Casimiro var en riktigt högklassig spelare redan innan vi köpte honom. Men för oss som inte följt Real Madrid mer än i CL-matcherna är det ändå en mäktig upplevelse att nu får se honom varje vecka. Jag kan inte minnas att jag sett en spelare vara dominant på samma sätt sedan Roy Keanes tid på Unitedmittfältet. Precis som Keane har brassen allt i sin arsenal. Mot Forest var han i särklass i brytningar, spelförståelse, uppspel och tacklingar. En annan anledning till att han sticker ut så mycket är att vi väntat på den här typen av spelare så länge. Förr tog vi det för givet. Förhoppningsvis är vi där snart igen. 

Högklassigt:

 • Marcus Rashfords spel i första halvlek. Klassmål, följt av klasspel innan Martial serverades 2-0. I andra stod han för en av matchens passningar i en av matchens anfall (som avslutades av Antony). När han är på spelhumör som mot Nottingham är han otrolig. 
 • Vissa Unitedanfall – ofta startade av en brytningspassning från Casemiro – var på riktigt hög nivå. Fart, one-touch och rörelse. Precis som vi drömmer om att se United varje vecka. 

Imponerande:

 • Old Trafford börjar äntligen bli en borg igen. Sen premiärförlusten mot Brighton har United vunnit fem och kryssat en med 11-2 i målskillnad. 
 • United gjorde alltså mål på en hörnvariant och spontant kändes det som att vi skulle behöva gå tillbaka till Becks-Scholes-dagar för att hitta senaste gången (det ska vi väl ändå inte? Eller?) något liknande hände. 
 • Forest skrämde inte många vare sig innan eller under matchen, men tre poäng ska ändå hem och med vare sig Lindelöf, Maguire eller Martinez att tillgå så fick Luke Shaw vikariera som mittback och det gjorde han med den äran. 
 • Raphael Varane var – nio dagar efter VM-finalen – åter i Unitedtröjan och det var ett ytterst välkommet återseende. Måtte han få hålla sig hel resten av säsongen. 

Förbättringspotential:

 • Avslutningarna, så klart. 6-0 hade väl speglat resultatet bättre. 
 • Antony var kanske den mest anonyme av Unitedspelarna denna tisdagskväll. När han fick sitt bästa läge kastade sig Hennessey i princip redan innan Antony börjat sin skottrörelse, så där finns utrymme för variation hos brassen. 

… and finally:

 • United har Wolves borta på lördag och sen tre raka hemmamatcher i ligan och olika cuper innan det är dags att visa hur långt United kommit sedan det fasansfulla derbyt på Etihad. Fortsätter ten Hag att knuffa formkurvan uppåt fram tills dess så …
 • Efter Brighton-Brentford-fiaskona i inledningen av säsongen är det faktiskt bara Arsenal som tagit fler poäng än United. Med tanke på fjolårssäsongen är den sviten ett otroligt högt betyg till ten Hag och det han har infört i omklädningsrummet och på träningsfälten. 
 • Nytt år på söndag vilket innebär att transferfönstret ställer sig på vid gavel. Om inte United hämtar in en striker (och då menar jag över-Ighalo-level) är det ett slag i ansiktet på ten Hag.