Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag irriterad / Martínez tillbaka på Carrington

Onsdagens svep summerar några nyheter dagen efter en skön seger mot Nottingham. Vi rapporterar om Ten Hags irritation över den uteblivna värvningen av Cody Gakpo samt att Lisandro Martínez är tillbaka på Carrington. 

Ten Hag irriterad

Erik Ten Hag har inte velat svara på frågor om Liverpools värvning av Cody Gakpo. Men enligt ESPN så har Ten Hag meddelat klubbledningen att han är frustrerad över den uteblivna värvningen. ESPNs källor gör gällande att det skulle vara ekonomiska skäl som ligger bakom och att United inte kunde matcha Liverpools bud.

Ten Hag har uttryckt förståelse för budgeten men har gjort klart att laget behöver en ersättare för Ronaldo. Vi har hört rykten om några spelare, bland annat också Joao Felix från Atletico Madrid.

På presskonferensen innan gårdagens match var Ten Hag tydlig med att det inte bara handlar om att värva in en anfallare ytterligare utan att det måste vara rätt spelare, passa in i klubbens plan och vara inom budgetramen.

Manchester Evening News betonar att Uniteds läge inför januarifönstret är välbekant och tonar ned den missade värvningen av Gakpo.

Martínez tillbaka på Carrington

Världsmästaren Lisandro Martínez är tillbaka på Carrington och välkomnas på Uniteds officiella hemsida. Backlinjen igår var som vi alla vet nykomponerad och det är skönt att se Martinez tillbaka som kan vara i spel redan till helgen mot Wolverhampton.

Martinez sågs idag med resten av laget på Carrington efter att ha haft ledigt sedan VM. Martínez gjorde fyra framträdanden under VM och fick ingen speltid i finalen men var trots allt en betydelsefull spelare under slutspelet. Innan återkomsten till Manchester var han med i firandet hemma i Argentina och Buenos Aires.

 

Det återstår som sagt att se när Lisandro Martinez är tillbaka i skarpt läge, om det blir till helgen och årets sista match i Premier League eller till nästa vecka och mötena med Bournemouth och därefter FA-cupspel mot Everton. Enligt Laurie Whitwell var det bara den långa resan från Argentina som gjorde att Martínez inte spelade redan igår så det finns gott hopp om en start till helgen.

VM-finalmotståndarna Varane och Martínez är Uniteds starkaste mittbackspar och bör vara Ten Hags förstaval så snart Martínez är spelklar.