Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Vi behöver konkurrens i truppen / United sörjer Pelé

Manchester United blickar fram mot nyårsaftons match mot Wolverhampton Wanderers. På fredagen fick vi Erik ten Hags tankar inför matchen.

Vi noterar också att United står enade med resten av fotbollsvärlden och sörjer Pelé.

Erik ten Hags presskonferens

Vi noterar att Erik ten Hag pratade med media efter matchen mot Nottingham i tisdags kväll. Därmed inga lagnyheter på presskonferensen. Idag har United emellertid publicerat ett videoklipp som visar att Diogo Dalot och Victor Lindelöf är tillbaka i träning. Huruvida de är aktuella för spel imorgon är oklart. Tillbaka i träning vet vi sedan tidigare att även Lisandro Martínez är, medan både Harry Maguire och Raphaël Varane gjorde comeback mot Nottingham.

Om Wolves

Matchen mot Nottingham var precis slut, så managern hade ännu inte målat upp planen för morgondagens match. Han har koll på Wolves basformation och han såg delar av deras match mot Everton, men han behöver mer detaljer.

Om Wan-Bissaka

Aaron Wan-Bissaka var sjuk och skadad under första halvan av säsongen. Han hade därför ingen roll i truppen. Men uppehållet var bra för honom och han har nu gjort två bra matcher. Det är bra för konkurrensen i truppen.

Om anfallsvärvning

United behöver kvalitet för att bredda truppen. Dels för att det är så många matcher. Men också för att ha konkurrens i truppen och för att kunna göra olika taktiska val.

Ett potentiellt nyförvärv måste matcha klubbens fotbollsmässiga krav också de finansiella kriterierna som finns.

Video

United sörjer Pelé

Igår kom nyheten att Pelé, en av historiens bästa fotbollsspelare, är död. Hela fotbollsvärlden sörjer förstås, så även Manchester United.

De med Pelé samtida spelarna Sir Bobby Charlton och Denis Law uttalar sig om den brasilianska anfallaren på Uniteds hemsida.

“Pelé var verkligen en magisk spelare och en underbar människa,” säger Charlton. “Det var en ära att ha delat en plan med honom och jag förmedlar mina kondoleanser till hans familj, vänner och det brasilianska folket.”

Pelé och Sir Bobby Charlton i USA 2003, före en träningsmatch mellan United och Juventus.

“Det är verkligt sorgliga nyheter,” säger Law. “Pelé var en otrolig fotbollsspelare. Han hade stil, elegans, flärd och fick allting att se så enkelt ut. Precisionen han spelade med gjorde att det var en sådan glädje att se honom spela. Han var emellertid, mer än något annat, en bra man med stor närvaro och ett fantastiskt leende.”

Pelé, tillsammans med David Gill, Eric Cantona, Paul Scholes och Sir Alex Ferguson, på Old Trafford, före Scholes testimonial 2011.

På sociala medier har hyllningarna givetvis strömmat in från nuvarande och före detta Unitedspelare. Vi låter Uniteds fyra nuvarande brasilianska spelare (utlånade Alex Telles inkluderad) få ordet.