Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wolverhampton Wanderers - Manchester United 0-1
Den allra bästa sortens ursäkt av Marcus Rashford

Manchester United firar nyår som Premier League-fyra. Detta står klart sedan laget på Sir Alex Fergusons födelsedag (även känd som nyårsafton i mindre bildade kretsar) bortabesegrat Wolverhampton Wanderers med 1-0. Marcus Rashford – av disciplinära skäl petad till bänken från start – blev matchvinnare med två mål i andra halvlek, varav han rånades på det andra av en horribel regelbok.

Vi kan med visshet slå fast att det här är en match som Manchester United omöjligen hade vunnit förra säsongen. United var det bättre laget, skapade flest och bäst chanser och borde i slutändan ha vunnit tämligen bekvämt. Så blir det inte alltid. Men detta United har förmågan att på ett eller annat sätt göra det som krävs för att vinna.

Det var inte länge sen som United vek ner sig vid minsta lilla motgång. Nu är det en annan mentalitet i laget.

När Wolves får hörna på tilläggstid så blir det svettigt. Men vi hittar ett sätt att freda vårt mål. Det är det vi ska ta med oss.

Utvecklingspotential finns i det andra straffområdet. Vi måste bli mer hänsynslösa framför motståndarnas mål. Även fula mål räknas. Sparka bara in bolluslingen i mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Två avgörande räddningar av hög klass. Agerar proaktivt utanför eget straffområde vid ett tillfälle. Det uppskattas. Hur han i samma situation skyfflar bort bollen uppskattas inte. Har inte mycket att göra utöver det.

Aaron Wan-Bissaka: 7

En potentiellt målräddande brytning i första halvlek. I defensiven genomgående mycket bra. Erbjuder emellertid väldigt lite i offensiven.

Raphaël Varane: 8

Pappa i försvaret och en stark kandidat till bästa Unitedspelare för dagen. Efter en svag debutsäsong i United ser han nu kontinuerligt ut som en mittback av världsklass. Må han bara hålla sig skadefri.

Luke Shaw: 8

Är närmast felfri som vikarierande mittback för andra matchen i rad. Oerhört imponerande. För vi ska komma ihåg att han inför Nottingham aldrig hade spelat mittback i en fyrbackslinje som senior.

Luke Shaw är rookie som mittback. Det syns inte.

Tyrell Malacia: 5

Luke Shaw som mittback är inget problem för United. Däremot är det ett stort problem för United att Shaw saknas på vänsterbacken. Malacia står för en del bra grejer offensivt men han gör också ett par misstag som kunde ha kostat baklängesmål.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 61. Godkänd, varken mer eller mindre.

Casemiro: 7

Varnad. Bra, om än inte lika överlägset bra som mot Nottingham. Om Varane är pappa i backlinjen så är Casemiro pappa på mittfältet. Vi kommer väldigt långt med bara de två.

Antony: 5

Utbytt 90+2. Jobbar bra i pressen men vi måste kunna kräva mer av brassen.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 90+2. 1 assist. Det är runt Bruno Fernandes det händer. Det blir inte alltid bra (se frisparken i andra halvlek). Men det blir bra tillräckligt ofta. Fyra nyckelpassningar är överlägset bäst i laget. Det är ingen slump att det är Bruno som assisterar till segermålet.

Alejandro Garnacho: 5

Utbytt 46. Får en stor chans att ge United en relativt tidig ledning. Bränner tyvärr den. Det klickar liksom inte för den unga argentinaren. Känslan är att han än så länge gör sig oändligt bättre som inhoppare. Samtidigt tycker jag inte att han var så dålig att han förtjänade att plockas av efter en halvlek. Men min spontana känsla är att det i stort sett var bestämt på förhand.

Anthony Martial: 5

Utbytt 81. Sämsta insatsen för säsongen.

Marcus Rashford: 8

Inbytt 46. 1 mål. Varnad. Försov sig och kom för sent (bekräftade han i en intervju efter matchen). Det gav honom en plats på bänken som straff. Rashford tog straffet på rätt sätt och bad om ursäkt med att bli matchvinnare. Målet han gör är av högsta klass. En horribel regelbok rånade honom på ett andra mål. Det är andra gången den här säsongen som han blir av med ett mål för en VAR-hands. Den här gången är det enkelt att förstå beslutet från VAR-rummet. Regelboken är tydlig. Däremot är regelboken horribel. Det finns ingen rimlighet i att målet ska bli bortdömt.

Inhoppare Marcus Rashford blev matchvinnare med ett briljant mål.

Fred: n/a

Inbytt 61. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas. Gjorde ett piggt inhopp. Kan han hålla den här nivån kontinuerligt lär speltiden bli större framöver.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men jösses, han var inte bra. Fick tre lägen – varav ett sedan han gjort en bra brytning, det måste vi ge honom – att lägga upp för 2-0. Brände alla med passningar som inte håller måttet.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas. Maguire in på tilläggstid är den typ av byte jag avskyr. Förvisso är det tillräckligt sent för att signalvärdet nu ska vi försvara ska vara av mindre betydelse. Men det känns ändå som ett byte som nästan bara kan få neutralt eller negativt utfall. Den här gången blev det neutralt.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 9

Överbetyg, förstås. Men jag tycker att det är på sin plats med ett överbetyg idag. Ten Hag visar, gång på gång, att det är han som är boss. Den här matchen illustrerar med all tydlighet att detta United är Erik ten Hags United. Så ska det vara. Så måste det vara. Så har det inte varit under de managers vi har haft efter Sir Alex Ferguson.

Erik ten Hag är en manager som är Boss.