Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton it is!

Sällan har väl det känts så jävla roligt med Unitedmatcher. Och att plötsligt se fram emot dom är en känsla som legat latent länge nog. Jag menar, vi har förlorat en match sen 2 oktober!

EN!

Sen den vedervärdiga förluster på Wastelands har Erik ten Hag alltså radat upp 14 vinster på 17 matcher. Och det är inte bara att det handlar om trepoängare utan sättet det tillkommit på. United övertygar inte rakt igenom 90 minuter i varje match, men i de flesta fall har man gjort sig förtjänt av vinsten. Förra säsongen kom vi knappt upp i en handfull insatser där man efteråt tänkte: “Ja, jävlar, vad vi förtjänade detta”.

Ännu en hemmamatch står nu för dörren i afton (sex av sju matcher i ett svep är på Old Trafford) och i nuläget är det helt otänkbart att se Everton komma till storstan och vinna. Speciellt med tanke på Uniteds formkurva och Lampards dito. På ett sätt får vi vara tacksamma att Frank Jr inte fått sparken än så att det skulle komma en “reaktion” med en tillfällig manager.

Nu är jag fullkomligt övertygad om avancemang. Oavsett startelva.


Äntligen pressades ten Hag lite mer om statusen på Jadon Sancho. Nu verkar det vara klarlagt att det handlar om privata issues, snarare än att han plötsligt blivit en spelare som inte klarar att ens ta en plats på Uniteds bänk. Även om vi visste det så känns det rimligt att det också det bekräftas av hans chef och de miljontals fans som undrat.

Exakt vad som hänt är inte allmänt känt, utan rykten pratar om allt från sjuka familjemedlemmar till att värre saker än så hänt någon nära vän till Sancho. Ten Hags “Spelare är inga robotar”-citat klargör i alla fall att det är skallen det handlar om. Och då är det klart att det inte finns någon tidsram för när han kan vara åter. Härligt att se honom tillbaka på Carrington ändå!


Martin Dubravkas “Andy Goram-karriär” i United tog abrupt slut häromdagen och idag presenterades hans ersättare Jack Butland. Här är allting som vanligt i Unitedland: Konkurrenter förstärker för hundratals miljoner i januarifönstret medan United lånar in en målvakt från Crystal Palace. Den här gången är det dock mer lättläst: Glazyrerna är på jakt efter köpare och tänker fan inte slösa bort en penny i onödan innan detta.

Men kommer det inte en en högklassig striker i januari – och då snackar vi inte Ighalo-nivå – lär våren inte bli lika fantastisk som den har potential att bli.