Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fjärde omgången i FA-cupen lottad
Reading väntar på hemmaplan

Manchester United fick, sett till vilka alternativ som fanns, en tämligen behaglig lottning i FA-cupens fjärde omgång. Reading, till vardags i The Championship, gästar Old Trafford i slutet på januari. 

Manchester United besegrade Everton med bekväma 3-1 hemma på Old Trafford på fredagskvällen och kvitterade därmed ut en biljett till FA-cupens fjärde omgång. Lottningen gick av stapeln på söndagseftermiddagen och det var ett, åtminstone på pappret, behagligt motstånd som drogs ut tombolan. Reading, för närvarande parkerade på en 13:e plats i The Championship, kommer till Old Trafford i slutet av pågående månad.

Reading får sägas vara ett synnerligen bekant motstånd då det gäller FA-cupen. Faktum är att tre av de fyra senaste mötena lagen emellan skett i just den turneringen. Senast det begav sig, i den tredje omgången säsongen 2018/19, vann United med 2-0 hemma efter mål av Juan Mata och Romelu Lukaku.

Reading hängde med nöd och näppe kvar i The Championship i våras. Mannen som räddade kvar klubben heter Paul Ince och bäste målskytt denna säsong är sonen Tom Ince med sina sex ligamål. I klubben återfinns också en viss Andy Carroll (jo, han håller på fortfarande) som mäktat med fyra mål på 17 matcher så här långt.

Matchen mot Reading ska spelas mellan 27-30 januari. Något exakt datum är inte spikat då sändande tv-bolag ska säga sitt. Matchen kommer hur som helst att omgärdas av semifinalerna i ligacupen, förutsatt att United slår ut Charlton i kvarten.

Övriga matcher i den fjärde omgången: 

Preston – Tottenham
Southampton – Blackpool
Wrexham – Sheffield United
Ipswich – Burnley
Luton/Wigan – Grimsby
Derby – West Ham
Stoke – Stevenage
Blackburn – Forest Green Rovers/Birmingham
Walsall – Leicester
Sheffield Wednesday – Fleetwood Town
Manchester City – Oxford/Arsenal
Bristol City/Swansea – Chesterfield/West Bromwich
Brighton – Liverpool/Wolverhampton
Fulham – Sunderland
Boreham Wood/Accrington Stanley – Cardiff/Leeds

Res med oss till Manchester!