Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Chelsea snor Felix / Weghorst har uttalat sin önskan / Sunderland väntar i FA-cupen

I veckans första nyhetssvep kommer mer från affären om Wout Weghorst som ska ha uttalat sin önskan att lämna Besiktas för Manchester United. Turkarna förnekar dock att en överenskommelse finns på plats.

Därutöver rapporterar vi om att Chelsea verkar sno åt sig Joao Felix. Vi tar också upp några nyheter på damsidan och fler rykten om anfallare in i herrlaget. 

Chelsea snor Felix

Det verkar som Chelsea kommer att snuva United på Joao Felix då David Ornstein rapporterar att Atlético Madrid och londonklubben har nått en överenskommelse om ett lån. Lånesumman sägs uppgå till 11 miljoner euro. Uppenbarligen har både Manchester United och Arsenal varit med i turerna om Felix.

Weghorst har uttalat sin önskan

Historien om Wout Weghorst fortsätter närmaste dagligen. Paul Hirst och The Times rapporterar om att Weghorst själv uttalat sin önskan att lämna före Besiktas match i lördags. Enligt uppgift såg det också ut som han sa hejdå till fansen efter matchen där han också gjorde mål.

Det finns uppenbarligen ingen återkallelse-klausul i lånet från Burnley men alla sidor ska ha en förhoppning om en lösning rapporterar Hirst. Det återstår att se om detta blir verklighet.

Besiktas förnekar att det skulle finnas en överenskommelse på plats i ett officiellt pressmeddelande och säger vidare att uppdatering kommer i det fall något finns att rapportera.

 

Sunderland väntar i FA-cupen

För damerna väntar Sunderland i den fjärde omgången av FA-cupen. Sunderland parkerar för närvarande på näst sista plats i WSL 2 och borde vara en munsbit för ett United i form.

Andra anfallsalternativ till sommaren

Det är uppenbarligen på anfallssidan det framkommer rykten i relation till januarifönstret. Oavsett om det blir ett lån av Weghorst nu i januari så hör vi rapporter om mer långsiktiga lösningar i sommar. Harry Kane nämns som brukligt, vilket åter igen får betraktas som mindre troligt (eller?). Han kan visserligen lämna som fri agent 2024, något som ökar procenten till viss del.

Andra som nämns är Benjamin Sesko, som ju dock har gjort klart med Leipzig till sommaren och nigerianske Victor Oismhen som för närvarande återfinns i Italien och Napoli. Varför den förstnämnde nu skulle vara ett alternativ för United i detta skede är oklart. ESPN hänvisar till uppgifter som gör gällande att ett tillräckligt högt bud kan lösa honom från den klubb han ännu inte ens har börjat i.

Flera nominerade på damsidan

Både Ona Batlle och Leah Galton har nominerats till månadens spelare i WSL. Priset delas ut av PFA (The Professional Footballers’ Association). Både Galton och Batlle har varit tongivande i Manchester United under senare tid.

 

Match mot Palace bekräftad

Schemat i januari blir hektiskt för Manchester United. Matchen borta mot Crystal Palace är nu bekräftad till onsdagen den 18 januari, endast ett par veckor innan lagen möts igen på Old Trafford.