Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

I slutändan ett perfekt genrep

Ångloket Manchester United går inte att stoppa just nu. 

Åtta raka vinster och även om stora delar av mötet med Charlton var rätt trist slutade det med en 3-0-vinst. 

I slutändan alltså ett perfekt genrep inför en av säsongens största matcher.

Vi fortsätter skämmas bort av:

 • Marcus Rashford kan inte sluta att göra mål. 
 • Vinster. Åtta matcher efter VM-uppehållet – åtta vinster. Nu har ju motståndet inte varit av högsta europeiska klass, men man kan ju inte göra mer än att besegra det som man har framför sig.
 • Casemiro. Han är inte helt perfekt, komplett, defensivt, men som defensiv mittfältare är han bannemej komplett offensivt. 

Unitedklass: 

 • Lisandro var faktiskt fel på det i några situationer, men oj, oj, vilken betydelse han har – och fortsatt kommer att ha – i det här laget under våren och förhoppningsvis många år framöver. Inte nog med att han har sin passningsfot och sitt huvudspel, hans Vidic-esque inställning är exakt vad laget behöver i defensiven. 
 • Garnachos inledande tio minuter far fantastiska. Han försvann därefter aningen ur matchen innan han sista tio vaknade till liv igen. Jag älskar hans direkthet!
 • Även om Antony ute på planen ser aningen för mycket enfotad ut, är det en sanslös spetsegenskap han har med sina curlande skott i bortre. Wow! 

Imponerande:

 • Facundo Pellistris lilla cameo. Uruguayanen spelade från start i VM men har fått vänta väldigt länge på sin tävlingsdebut i United. Mot Charlton kom han in i ett skönt läge där Londonlaget var tvunget att kliva fram i jakten på kvittering och visade direkt prov på sin talang. 
 • Det var länge sen man kände sig trygg, oavsett motstånd, när en Unitedmanager skickar ut en klassisk cupelva. Men ten Hags uppställning levererade okej, även om han var tvungen att kasta in det tunga artilleriet för att stänga matchen. 

Frågetecken: 

 • Alltså, Harry Maguire får jag inte grepp om. Hur stabil som helst i VM och så ser han fortsatt lika skakig ut som han gjort i United. Mot Charlton åkte han på två tunnlar, drog på sig gult kort och var allmänt förvirrad (i ärlighetens namn smekte han i väg ett gäng crossbollar också). Hur kan det komma sig? 
 • Scott McTominays framtid i United kan väl inte vara självklar, egen produkt till trots? Det var väldigt länge sen han hade en längre period av självklara och fina insatser. Mot Charlton var han i stället kanske Uniteds sämste spelare. 

… and finally:

 • Anthony Elanga var väl lite för Ralf som Januzaj var för Moyes, om än i lite mindre effektiv form. Men svensken ser alltmer ut att behöva komma bort till en nivå som är mer i hans … nivå. 
 • Det var länge sen jag såg fram emot derby på samma sätt som nu. Rimligen kommer åtta startspelare från slakten i senaste mötet att starta även nu på lördag, och har deras blod inte pumpat “revansch” hela veckan fram till avspark lär det aldrig göra det igen.