Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Charlton Athletic 3-0
Mycket rotation men stabilt rakt igenom

Charlton Athletic gästade ikväll Old Trafford ikväll och fick planenligt lämna tomhänta. Ett roterat men stabilt United såg till att spela sig till semifinal i ligacupen 

United inledde första halvlek piggt och det var framför allt Alejandro Garnacho som såg till att saker hände längs vänsterkanten. Det borde stått 3-0 snarare än 1-0 i halvtid, men det faktum att United ändå tog sig till lägen var positivt att se. Det var ju nämligen en ganska roterad elva som Erik ten Hag ställde ut, så med det i beaktning fanns det inte mycket att klaga på.

Roligast av allt var att Kobbie Mainoo fick chansen från start. Det syns emellanåt vilken stor potential mittfältaren besitter och ibland lyser orutinen igenom. Det är ungefär som det ska vara.

Det tråkiga i första halvlek var givetvis att Diogo Dalot linkade ut med vad som såg ut att vara en muskelskada. Detta lämnar eventuellt portugisen utan chans att delta mot Manchester City på lördag. För om det var en försiktighetsåtgärd förstår jag inte vitsen med att chansa med honom från start överhuvudtaget.

Tur är väl i alla fall att Aaron Wan-Bissaka har spelat upp sig och utgör fullgott alternativ (får vi hoppas, åtminstone).

Andra halvlek var sedan inget större att skriva hem om. Det var egentligen Marcus Rashfords inhopp som var det mest anmärkningsvärda. Engelsmannen satte två mål och känns rejält formtoppad inför derbyt på lördag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Tom Heaton: 6

Det som kom i Heatons väg ikväll var mestadels plockpotatis.

Diogo Dalot: 6

Utbytt 34’. Gick ut skadad. Gissningsvis är det muskelrelaterat. Den dryga halvtimmen han spelade gjorde han varken mer eller mindre av vad som förväntades. City i helgen känns tveksamt.

Harry Maguire: 6

Varnad. Drog iväg ett par fina diagonalbollar, varav en skulle resultera i ledningsmålet tio sekunder senare. Stabil utan att utmärka sig.

Lisandro Martinez: 7

Bäst i United ikväll. Stod för matchens passning när han hittade igenom till Garnacho. Oerhört smart spelare, som allra helst ska bollen så mycket som möjligt på egen planhalva, men för all del även på motståndarnas i dessa typer av matcher. Bör rimligen starta på lördag bredvid Raphaël Varane.

Tyrell Malacia: 6

Varnad. Kommer inte slå många fler hörnor framöver. Tur att det finns andra som kan utföra den uppgiften. Annars väldigt mycket upp och ner i prestation. Frisparken han drar på sig med kvarten kvar karaktäriserar Malacia för tillfället. Klarar ändå godkänt med liten marginal.

Scott McTominay: 5

Slitet är det inget att anmärka på, men i matcher som dessa, mot denna typ av motstånd, måste det gå att få ut mer framåt från skotten. Slarvas för mycket.

Kobbie Mainoo: 6

Utbytt 60’. På det stora hela en positiv insats från unge Mainoo. Blandar och ger en del givetvis, men spelar framför allt väldigt moget för sin ålder. Det är förmodligen Mainoos främsta egenskap samt den han kommer ha mest nytta av framgent. Får förhoppningsvis fler A-lagsminuter i år.

Fred: 6

Utbytt 60’. 1 assist. Kunde gjort ett drömmål på frispark, men ”kunde” är något som ofta är synonymt med Fred. Har mestadels inga problem att kontrollera mittfältet med sina kollegor ikväll, men det beror naturligtvis på motståndets kvalitet.

Antony: 5

Utbytt 60’. 1 mål. Riktigt vackert mål. Mer av den varan! I övrigt måste vi snart börja kräva mer från miljardspelaren. Verkar sakna både snabbhet och självförtroende för att ta sig förbi sin motståndare.

Alejandro Garnacho: 6

Skickade den stackars ytterbacken han ställdes mot till korvkiosken gång på gång i inledningen. Kroknar i andra halvlek.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 84’. Hittade in med en boll i nät, men var cirka nio meter offside. Annars otacksam roll som central forward. Sprang en hel del, men för det mesta osynlig och obeslutsam.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 34’. Defensivt inga bekymmer att stå emot. Finns mer att önska offensivt.

Casemiro: 5,5

Inbytt 60’. 1 assist. Såg lite kantig ut, men som vanligt stabil. Fin assist.

Christian Eriksen: 5

Inbytt 60’. Likt Casemiro hade även dansken lite svårt att hitta rytmen.

Marcus Rashford: 7

Inbytt 61’. 2 mål. Trodde kanske att han skulle få full vila, men Ten Hag ville annat. Glödhet för tillfället.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 84’. 1 assist. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 7

Ställde ut en tillräckligt bra elva för att lösa avancemang och bytena var inte mycket att klaga på.