Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Wout Weghorst klar för Manchester United

Formaliteterna är slutligen avklarade. På fredagskvällen kan Manchester United bekräfta att den nederländska anfallaren Wout Weghorst ansluter till klubben från Burnley på lån till juni 2023.

Rapporterna har tidigare indikerat att United betalar 3 miljoner euro för att lösa Weghorst från sitt lån hos turkiska Besiktas. Weghorst är 30 år gammal och har den här säsongen gjort 9 mål och 4 assists på 18 matcher för den turkiska klubben.

Wout Weghorst säger:

Jag känner mig priviligierad att skriva på för Manchester United. Jag har spel mot klubben förut och det är en fantastisk känsla att nu ha chansen att dra på den berömda röda tröjan. Jag har sett Uniteds framsteg under Erik ten Hag den här säsongen och kan inte bärga mig för att göra mitt för att pusha laget mot sina mål.

Vad som än händer de kommande månaderna kan jag kova att jag kommer att ge allting för klubben så länge jag är här.

Jag tackar alla som har haft en del i att ta mig till det här stadiet, och nu ser jag fram emot att träffa mina nya lagkamrater och bli involverad direkt.

Erik ten Hag fick inte uttala sig i Uniteds pressrelease men han fick agera fotomodell tillsammans med Wout Weghorst.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Wout har varit en konsekvent målskytt i flera europeiska ligor och hans egenskaper kommer att addera ytterligare en dimension till vår trupp för återstoden av säsongen.

Vi blev också attraherade av hans starka personlighet och hängivna inställning till fotboll, som passar perfekt in i den lagkänsla Erik bygger i vår trupp. Han har visat en enorm vilja att komma till Manchester United och vara en del av det vi strävar mot att uppnå den här säsongen.

Välkommen till Manchester United, Wout Weghorst!