Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Wout Weghorst har fått ett tröjnummer

Wout Weghorst kommer att spela i tröjnummer 27 i Manchester United. Detta bekräftade United på söndagskvällen.

Vår nya anfallare, som tränade på söndagen, skrev på i fredags men han registrerades inte i tid för lördagens Manchesterderby. Istället är det troligt att han får debutera mot Crystal Palace på onsdag. Vi kan åtminstone utgå från att han kommer att vara med i matchtruppen då.

För Weghorst är 27 ett nytt tröjnummer. Han har tidigare spelat i 9, 10, 19 och 28.

Manchester Uniteds första nummer 27 var Gary Neville, under säsongerna 1993/94 och 1994/95. Sedan bytte han upp sig och då togs 27:an över av Terry Cooke. Därefter följde Mikaël Silvestre. Med nummer 27 i nio säsonger är Silvestre vår meste 27:a.

Federico Macheda gjorde debutsuccé i 27 men lyckades inte etablera sig på allvar. Senare tog Marouane Fellaini nummer 27 och de två senaste säsongerna var det Alex Telles nummer.