Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Wout Weghorst
Tvivel har bytts ut mot nyfikenhet och förhoppning

Manchester United har plockat in det nederländska fyrtornet Wout Weghorst på ett säsongslångt lån från Burnley. Här går vi igenom våra tankar kring den 30-årige forwarden och vad han kan tänkas bidra med under återstoden av 2022/23. 

Manchester United har gjort klart med den nederländske forwarden Wout Weghorst på lån från Burnley. Spontana tankar?

Axel Klöfwer: Vi behövde desperat en forward så på det sättet är det ju bra. Man vet ju dock inte riktigt hur det kommer att bli. Spelar han som han gjorde mot oss förra säsongen så blir det nog bra.

Mikael Österdahl: När det första ryktet dök upp blev jag förvirrad och kände att det skulle vara en oerhört tröttsam värvning. Sen har jag hunnit få en bättre bild av vem Weghorst är och nu känner jag att det är en utmärkt korttidslösning för en klubb som inte har några relevanta pengar att värva för.

Peter A Lilja: Spontant bra, intressant karaktär och vad laget kan behöva just nu.

Elias Hallström: Lite småspänd på detta faktiskt. Det är om inte annat en position United behöver förstärka på och Weghorst är också en spelartyp jag tycker saknas i truppen, det vill säga en storväxt forward som bör kunna gör en del nytta i duell- och luftspel samt dra åt sig bevakning.

Att United plockar in en forward är givetvis välkommet. Vad tänker du om att valet föll på just Weghorst?

Axel Klöfwer: Det är klart att en klubb som United ska värva från en högre hylla och det är ju särskilt frustrerande när man ser spelare som Cody Gakpo och Joao Felix gå till andra rivaler i ligan. Med det sagt så tror jag ändå att Wout kommer att bidra med några bra saker.

Mikael Österdahl: Verkar vara en kille som Ten Hag har koll på och Ten Hag litar vi förstås på!

Peter A Lilja: En nederländare är väl ingen skräll. Skämt å sido kom det lite från sidan, och jag har inte någon direkt kännedom om Weghorst mer än det jag såg i VM.

Elias Hallström: Vad snackades det annars om? Felix och Depay, typ? Nja, då ser jag den här lösningen som den bästa. Weghorst ville uppenbarligen till United och det rör sig om ett lån fram till sommaren, därefter får United ge sig ut på marknaden. Jag känner mig ganska till freds med hur det blev nu.

Weghorst kommer närmast från en utlåning i Besiktas, men tillhör Burnley, som nu släpper honom till United. Främst förknippad är han nog ändå med VFL Wolfsburg. Hur bra koll har du på honom?

Axel Klöfwer: Han har ju gjort det bra i Besiktas senast men framförallt så har han ett väldigt imponerande målsnitt i Wolfsburg. Han är bra på huvudet och verkar även vara nyttig i pressen. Vi såg ju även hur han satte två viktiga bollar mot Argentina i VM!

Mikael Österdahl: Hade ingen koll alls för några veckor sedan. Men nu har jag fått med mig en hel del. Har gått den långa vägen och förmodligen tagit sig fram mer med hårt arbete än naturbegåvning.

Peter A Lilja: Nej, målen i VM mot Argentina var ju kul! Ser spontant hyfsad ut med båda fötterna och på huvudet. Svårt att utvärdera såklart när man sett honom så lite in action.

Elias Hallström: Inte jättebra koll, men vill ändå tro att jag har en hyfsad bild av honom. Ska, enligt data, vara en förhållandevis bra presspelare. Den delen av hans spel är jag nog mest nyfiken på och se hur det kommer fungera i United.

Med tanke på att Anthony Martial är den mest renodlade forwarden i truppen så lär Weghorst användas ganska flitigt. Vad tror du att 30-åringen kommer bidra med?

Axel Klöfwer: Wout kommer att ge oss fler alternativ i anfallet med sitt huvudspel. Han kommer förmodligen att spela en ganska viktig roll under våren och vi får hoppas att han kan visa sin bästa form nu med bättre lekkamrater än han haft tidigare.

Mikael Österdahl: Framför allt kommer han jaga som en galning när motståndarna har bollen. Lite som Cavani gjorde första säsongen, fast i ännu större utsträckning. Sen kommer han ge oss ett ytterligare verktyg i lådan. Längden till trots är han emellertid inte någon typisk Burnleybrunkare, vilket väl var anledningen till att det i slutändan gick dåligt i Burnley. Bättre med fötterna än huvudet, men visst kommer det att finnas tillfällen då vi får nytta av hans längd. Om inte annat så kan han dra på sig uppmärksamhet på fasta situationer och således lämna andra obevakade.

Peter A Lilja: Styrka, kraft och förhoppningsvis kliniska striker-egenskaper som har saknats en hel del fram till Rashfords eminenta form. Behövs på fler.

Elias Hallström: Som tidigare nämnts, ett tyngre hot i straffområdet och kanske en ny dimension i försvarsspelet. Jag tror att han kommer göra ganska stor nytta när det ska jagas mål. Ett tydligt riktmärke framför motståndarnas mål som man kan mata med inlägg. Det ska förhoppningsvis inte behövas så ofta, men ibland är det ofrånkomligt.

Hur många mål gissar du att han hinner göra under sin halva säsong i United?

Axel Klöfwer: Åtta stabila.

Mikael Österdahl: Tror han kommer göra mer nytta i speluppbyggnaden än i straffområdet. Många assists och andraassists när Rashford gör mål. Spontant tänker jag fem men eftersom detta skrivs precis efter derbyt drar vi upp det till tio!

Peter A Lilja: Vi drar till med åtta.

Elias Hallström: Alla tävlingar inkluderat gissar jag på sju.