Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hags presskonferens / Ändringar på Stretford End / Nummer för nyförvärven

Dagens nyhetssvep kommer med det viktigaste som sades i den första delen av Erik ten Hags pressträff inför morgondagens match. I övrigt så rapporterar vi om att framtida ändringar görs på Stretford End. Vi rapporterar även om att några nyförvärv på damsidan fått sina tröjnummer.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll den första delen av presskonferensen inför matchen mot Nottingham Forest imorgon. Här tar vi med de mest intressanta punkter som togs upp under mediaträffen.

Försvarsspelet

Erik ten Hag uttalade ingen oro över försvarsspelet när han blickade tillbaka på Arsenal-matchen i söndags.

“Jag tycker att vi i många matcher försvarade oss väldigt bra, vi håller många nollor. Mot Man City försvarade vi oss väldigt bra. Jag tycker att vi i allmänhet också mot Arsenal försvarade oss bra.”

Huvudtränaren klarade även idag upp de kommentarer han hade om försvarsspelet efter matchen i söndags.

“Jag tycker inte att de hade många rena skott, jag tror att den ända gången var från en frispark. Men resten var skott från distans, då vi hade många försvarare mellan bollen och målet. Det var vad jag menade när jag sa att alla mål var gick att undvika och att det inte borde hända. Det var min poäng, när man släpper in tre mål i en toppmatch är det väldigt svårt att vinna matchen. Det är vad som hände så det är en av slutsatserna. Det kan inte hända. Vi satte den slutsatsen. Vi [tränare] visade dem [spelarna] och vi måste lära oss och ta den här läxan.”

Stämningen på City Ground

Åtta mål blev det senaste gången som Manchester United mötte Nottingham Forest på City Ground, det var 1999. Erik ten Hag tror att den intensiva stämningen som väntas på arenan kommer att fungera väl för att motivera hemmalaget, något som Holländaren och hans lag måste förbereda sig för.

“Det är länge sedan United spelade där. Vi gillar det, att spela inför en fanatisk publik, det är skönt att spela. Det kommer att bli en bra atmosfär, jag tror att det kommer att motivera deras spelare och vi måste göra oss redo för det.”

En final på Wembley må vara i sikte men Ten Hag fokuserar bara på morgondagens match.

“Det handlar om att vinna troféer. Vi har en bra möjlighet men vi måste gå från match till match. Så nu spelar vi mot Forest, två möten, så vi fokuserar på första mötet och tänker inte längre fram för det kommer att distrahera. Så målet för morgondagen är att vinna den matchen.”

Erik ten Hag lyfter tyngden av att vinna en trofé inom väldigt snar framtid och erkänner att det är för länge sedan klubben vann en titel.

“Fansen här, de har viss erfarenhet [av titelfiranden], särskilt de äldre fansen. Nu är det en period då Manchester United inte vunnit några troféer och det är för länge sedan, vi är medvetna om det faktumet. Vi måste göra allt för att få in en trofé.”

Ej tillgängliga spelare

Jadon Sancho, Diogo Dalot och Anthony Martial kommer att missa morgondagens match då trion fortsätter att jobba för att komma tillbaka på planen inom kort.

“De spelare som inte var tillgängliga för Arsenal-matchen – Dalot, Martial, Sancho, är inte heller tillgängliga för imorgon.”

Ändringar på Stretford End

Efter konstruktiv konsultation från klubbens supporterrådgivare så tas de exekutiva sittplatserna bort från Stretford End och ersätts med vanliga säsongsbiljettsplatser. Ändringen kommer att ta plats vid slutet av 23/24 säsongen.

Denna ändring kommer efter efterfrågan från supportrar i ett försök att förbättra stämningen ytterligare på Old Traffords kändaste läktare.

Nummer för nyförvärven

Damlagets dubbla nyförvärv Jayde Riviere och Estelle Cascarino har nu fått sina tröjnummer.

Kanadensaren Jayde Riviere som anslöt från AFC Ann Arbor kommer att spela med nummer 14 på ryggen medans nya franska försvararen Estelle Cascarino tilldelats nummer 29.

Tom Keane lämnar klubben

Den tillfälliga chefen för fotbollsförhandlingar Tom Keane lämnar klubben, det rapporterar David Ornstein. Keane var nära att fortsätta med sin roll i klubben på full-tid men lämnar nu sitt uppdrag och kommer därför inte vara involverad i det pågående transfer-fönstret. Rollen som Keane lämnar är nu vakant och klubben planerar att ta in ett nytt namn innan sommaren.

Tuanzebe tillbaka i träning

Axel Tuanzebe syntes tillbaka på Carrington-gräset under lagets sista träning innan morgondagens match mot Nottingham Forest. Mittbacken sägs göra lätta träningar med laget efter att nyligen återvänt från en sex månaders ryggskada.

Savage utlånad

Akademi-mittfältaren Charlie Savage lånas ut. Savage, som gjorde sin A-lagsdebut förra säsongen, kommer att spela klart säsongen med League One laget Forest Green Rovers. 19-årigen tror att utlåningen är rätt beslut vid detta skede av karriären och att erfarenheten av seniorfotbollen kommer att utveckla honom som spelare.

Lampard sparkad

Igår så kom nyheterna att Frank Lampard sparkas från sin post som huvudtränare för Everton. Merseyside-klubben finner sig just nu på en nedflyttningsplats och efter en rad dåliga resultat så får nu Lampard lämna posten efter ett år som lagets manager.