Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Nottingham Forest - Manchester United 0-3
Det luktar Wembley lång väg

Ligacupens första semifinalmöte mellan Nottingham Forest och Manchester United blev en ensidig historia med bortalaget som segrare. 3-0 skrevs slutresultatet till och United kan nog redan nu boka in final på Wembley.

Erik ten Hag mönstrade i princip starkast möjliga lag till kvällens ligacupmöte med Nottingham Forest. Med facit i hand var det nog ett ganska smart drag.

De visar bland annat hur gärna nederländaren vill vinna en titel med United under sitt första år, och utsikterna är minst sagt goda.

Efter att Marcus Rashford satt 1-0 efter en soloprestation i den sjätte matchminuten kändes matchen snudd på avgjord. United malde på bra i inledningen och visade vilken klasskillnad det är mellan lagen.

Ju längre första halvlek led sjönk dock tempot från gästerna och följaktligen kvaliteten. Nottingham jobbade sig in i matchen och var en tånagel eller två från att få en kvittering med sig. VAR kom till undsättning den gången.

När Wout Weghorst i slutskedet av första halvlek gjorde sitt första mål för United kändes det helt avgjort.

Visst att Nottingham var lite halvfarliga emellanåt, men den vitklädda backlinjen och David De Gea i målet behövde aldrig känna någon större oro eller puls.

3-0-målet från Bruno Fernandes i slutet blev körsbäret på tårtan och nu ska det mycket till för att finalplatsen ska vara hotad. Vi kan nog helt och fullt räkna in spel på Wembley inom kort.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Ganska sysslolös och det som kom i hans väg var inga större bekymmer att handskas med.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Stod och halvsov på mittplan när hemmalaget kontrade in det vi trodde var 1-1. Annars inte mycket att anmärka på. Framför allt god koll på grejerna bakåt.

Victor Lindelöf: 6

Kändes lite skakig inledningsvis men blev varmare i kläderna. Så klart ren tur att han ställer offsidelinjen rätt på Nottinghams bortdömda kvittering. Nivån i dessa typer av matcher är lämplig för svensken.

Lisandro Martinez: 8

Visade upp nästan hela sin palett idag. Spelar uppoffrande i försvarsspelet och smeker fram precisa passningar i anfallsspelet. Argentinaren är både nyttig och sevärd, vilket är en angenäm kombination.

Tyrell Malacia: 6

Skötte sig utan att direkt utmärka sig åt något håll. Fyller på bra framåt emellanåt och kommer gärna på överlapp. Behöver bli lite mer effektiv.

Casemiro: 6

1 assist. Det är svårt att klaga på brassen, då han gör tillräckligt för att hålla ihop och styra mittfältet. Lite som jag skriver nedan om hans danske kollega ser han lite småseg ut.

Christian Eriksen: 6

Utbytt 71’. Nära pricka in ett mycket vackert mål, men överliggaren hindrade. I övrigt ser dansken för tillfället lite tröttkörd ut. Hade tempot varit högre och kvaliteten på motståndet bättre hade det kunnat bli svettigt. Gör på det stora hela ändå en okej insats.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. I slutet av dagen dyker han som så många gånger förr upp i poängprotokollet, den gode Fernandes. Idag blev hans mål inte avgörande, men att han ändå fortsätter gnugga och ta sig till lägen vittnar om en stark mentalitet. Skänker laget stor trygghet med sin blotta närvaro.

Antony: 5

Utbytt 71’. Det vill sig inte fullt ut för brassen. Hotar emellanåt, men det känns sällan som att det bränner till på riktigt. Företagsam men ineffektiv definierar Antony just nu.

Antony får det inte att lossna ännu i United. 

Marcus Rashford: 7

Utbytt 57’. 1 mål. Sätter ledningsmålet helt på egen hand genom att bara köra och inte tänka så mycket. Den intuition han visar upp nu påminner om den vi såg när han kom fram för sju år sedan. Nu med skillnaden att han är en väldigt mycket mer mogen och klokare fotbollsspelare.

Wout Weghorst: 7

1 mål. Första målet i Unitedtröjan. Kändes som en typisk match att göra det i. Ser lite trubbig ut men gör ändå ganska stor nytta i det felvända spelet. Det jag gillar med nederländaren är att han är väldigt direkt och tar ofta inte fler tillslag än nödvändigt. Trots en del begränsningar en smart spelare som gör nytta i det tysta.

Alejandro Garnacho: 5

Inbytt 57’. Kom inte till sin rätt ute till vänster.

Fred: n/a

Inbytt 71’. Blev ingen märkbar skillnad med brassens intåg. Hade gärna sett lite mer av honom, dels för mer vila på Eriksen, dels för ett betyg.

Facundo Pellistri: n/a

Inbytt 71’. Varnad. Piggt inhopp med ett par bra löpningar. Klumpig frispark och varning mot slutet. Hade, likt Fred, behövt lite mer tid för ett betyg.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 85’. 1 assist. Spelade för kort tid för att betygsättas. Men pigga dryga fem minuter.

Erik ten Hag: 7

Bra. Det må ha kostat en del energi, men att ställa ut ett så pass slagkraftig lag visade sig vara ett vinnande koncept. Lite mer rotation att vänta mot Reading i FA-cupen härnäst?