Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Nottingham Forest - Manchester United
Gör inget dumt, en match på Wembley hägrar

Manchester United är två matcher mot Nottingham Forest för klubbens första final på ett par år. Ännu längre sedan är det som United faktiskt vann något. För det måste vi backa bandet till 2017. Så länge är det inte acceptabelt för en klubb som United att gå titellösa.

Ligacupen må vara den minsta titeln vi kan vinna (Community Shield, Uefa Super Cup och liknande träningsmatcher räknas inte ens som en titel, så har vi det klargjort). Men det är också den titel som ligger närmast i kronologisk ordning. Det är också titeln vi från nu och framåt måste göra minst för att vinna.

Manchester United behöver en titel. Erik ten Hag vill ha en titel.

Med de två självklara påståendena på pränt ser jag det som givet att Ten Hag ikväll matchar bästa möjliga lag.

Truppen må vara sliten, men rotera spelare kan vi göra mot Reading i FA-cupen. Får vi med oss ett gynnsamt resultat ikväll kan vi kanske även kosta på oss att vila spelare i semifinalreturen.

Nottingham må vara ett lag vi ska besegra. Men United är ännu inte på en nivå där vi rutinmässigt bara kan städa av den typen av motstånd. Vi har fortfarande en lång väg att vandra.

Viktigast ikväll är att Casemiro är tillbaka. Om det mot förmodan var någon som tvivlade på hur viktig han är för United så tydliggjordes det i söndags.

Nottingham borta? Ja det var länge sedan sist. Den gången blev det 8-1 till de goda. Ole Gunnar Solskjaer var inhoppare och gjorde fyra mål. Några 8-1 lär det inte bli ikväll men seger med ett par mål har vi rätt att kräva.