Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag ingen Harry Potter / Upp till Maguire att ta en plats / U21 vinnare igen

Lördagens nyhetssvep samlar upp Ten Hags presskonferens del 2 och en del annat. Vi fick reda på att Ten Hag inte ser sig som Harry Potter även om det fungerat bra i klubben hittills. Vi kan också rapportera om en ny seger för U21 medan juniorerna fick nöja sig med oavgjort efter tappad ledning. 

Ten Hag ingen Harry Potter

Från andra delen av Ten Hags presskonferens fick han frågor om hur Rashford kunnat bli så bra sedan holländaren tog över laget. Ten Hag uttryckte då att han ”inte är någon Harry Potter” utan att det är upp till Marcus Rashford själv som fått tillbaka tron och jobbat hårt för att få tillbaka självförtroende och form.

Ten Hag betonar visserligen att han och tränarstaben infört strukturer och principer som lagt goda förutsättningar men att det hela har varit upp till Rashford själv.  Ten Hag: ”Han är väldigt bra just nu, hela frontlinjen är också starkare, har mental och fysisk styrka, vilket skapar goda förutsättningar för alla”.

Vi fick också veta att Ten Hag är nöjd med alla runt om laget, att tränarna har olika kompetens och jobbar hårt med allt från personligheter hos spelarna till tekniska förmågor. Han betonade åter igen att laget jobbar dag för dag och vill stanna kvar i samtliga tävlingar, det är vinna i varje match som gäller.

Angående spelschemat sa Ten Hag att det är hårt men också att alla hellre vill spela än att träna så det är bra stämning i hela laget.

 

Upp till Maguire att ta en plats

Ten Hag fick också frågor om Maguire nu är femte valet som mittback. Han viftade snabbt bort den slutsatsen med ett nej. ”Det är upp till honom, han tränar bra och utvecklas hela tiden. Saker kan ändras snabbt”. Vidare sa Ten Hag att Maguire blev sjuk efter VM och därefter har övriga gjort det väldigt bra, ”så är det i toppfotbollen, du måste vänta på dina chanser, jobba hårt och sedan ta chansen när den kommer”.

På frågor om Phil Jones konstaterade Ten Hag mest att han inte är tillgänglig och inte varit det sedan början av säsongen. Han kunde inte svara på om Jones blir kvar eller kommer att spela denna säsong.

Överlag fick vi veta att Ten Hag har en idé om vilka profiler som kan stärka laget, och att han hela tiden bevakar möjligheter till nyförvärv, ”vi följer läget och är beredda om möjligheterna dyker upp”.

 

Det är upp till Maguire att ta tillbaka sin plats sa Ten Hag under dagen. Han viftade bort frågor om att han skulle vara femtevalet.

 

U21 vinnare igen

U21 tog igår sin femte raka seger efter 2-1 mot Blackburn. Målen gjordes av Omari Forson och Noah Emeran.

 

Forson öppnade målskyttet och Emeran gjorde tvåan innan halvtid. Det såg kontrollerat ut i hela första halvlek. I andra lyckades Blackburn reducera men United lyckades hålla undan och ta tre nya poäng. Emeran hyllade Rashford genom att ta efter hans målgest vid 2-0.

 

Oavgjort för juniorerna

Efter två raka vinster mot Liverpool och Blackburn fick U18 nöja sig med en poäng mot Wolverhampton som lyckades kvittera sent i dagens match. Nästa helg väntar bottenlaget Derby borta. Uniteds mål gjordes av Manni Norkett, Victor Musa och Shea Lacey. Wolverhampton kom tillbaka från underläge 3-1 och Norkett hade sedan en bra chans att avgöra men det lyckades inte.