Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Lisandro på mittfältet? / Rekord-budet på Russo / Skadenytt

Dagens nyhetssvep sammanfattar det viktigaste som sades i Ten Hags presskonferens inför kvällens match. Vi rapporterar även om allt gällande Arsenals rekord-bud på Alessia Russo. i övrigt så rapporterar vi om lite skadeuppdateringar i herrlaget samt en massa annat som händer i klubben.

Ten Hags presskonferens

Igår så höll Erik ten Hag båda delarna av sin presskonferens inför kvällens match mot Nottingham Forest. Nedan så tar vi med de mest intressanta svaren som huvudtränaren gav under gårdagen.

Om Eriksens skada

“Naturligtvis är han besviken över det, vi är besvikna över det. Det händer i toppfotboll, man måste hantera det.”

Om Freds kvalitet

“Han spelar tillsammans med Casemiro i den Brasilianska truppen, jag skulle säga att det inte är den sämsta truppen i världen. De har så många val som de kan göra men de föredrar ofta att spela dem tillsammans. Så det säger något om den kvalitet Fred har och vad han kan bidra med till laget.”

Om klubbens strategi

“Vi har en strategi och därför håller vi den strategin där vi vill. Vi vill återställa Manchester United där de hör hemma. Vi är i en bra riktning, det måste också matcha våra ekonomiska ramar, så vi började på säsongen, och vi håller fast vid den planen och strategin.”

Om Wan-Bissakas utveckling

“Han var så ofta sjuk eller skadad i början av säsongen, så han var inte i rätt anda för att bidra, många avhopp. Sedan i omstarten var han tillgänglig, och han vande sig vid vårt sätt att spela och jag tycker att han visat på bra utveckling, bra framsteg. Jag tror att man ser honom växa match för match och jag är nöjd.”

Om Andy Carrolls tackling på Eriksen

“Jag är besviken över det. Jag tycker att fotboll måste sätta gränser och restriktioner så att man skyddar spelarna. Jag tror att fotbollen vill att de bästa spelarna är tillgängliga på planen och det här är en tackling, och de två tacklingarna efter den, de hör inte hemma på fotbollsplanen”

Om kvällens match

“Vi är här och spelar en semifinal och vi har en perfekt chans att åka till Wembley, att ta in en trofé. Därför måste vi fokusera och därför måste vi samla energin och samla ihop en bra spelplan och jag tror allt handlar om det.”

Om Lisandro som vikarerande mittfältare

“Han gjorde det tidigare för Ajax. Detta är också en sak som jag som manager, man måste vara kreativ i vissa situationer när man på andra positioner har spelare som inte kan starta, eftersom jag bara kan spela en spelare på den positionen, det är möjligt att vi kan flytta positioner och vara kreativa för att bilda laget.”

Rekord-budet på Russo

I måndags så rapporterade David Ornstein att Arsenal lagt ett sensationellt bud på United-forward Alessia Russo. Arsenal såg en stor möjlighet att ta in Russo sent i övergångsfönstret då hennes nuvarande kontrakt med United utgår i sommar och parterna har ej inte kommit överens om en förnyelse. Trots rekord-budet så blev det ett nej från Manchester United då klubben inte var intresserade att stärka en rivalklubb när United just nu finner sig i en titelstrid.

Sista dagen på övergångsfönstret kom och The Telegraph rapporterade att Arsenal gått in med ett nytt och förbättrat bud i regionen av £500k, ett klart världsrekord inom damfotbollen. Även detta bud avslogs då United gjorde det klart att Russo inte var till salu, oavsett pris.

Arsenal var desperata att ta in en riktig målgörare då både anfallsstjärnorna Beth Mead och Vivianne Miedema dragit på sig långtidsskador. Budet på Russo var mycket större än det nuvarande övergångsrekordet inom damfotbollen, Kiera Walshs övergång till Barcelona från Manchester city i somras.

Budet på Alessia Russo var inte den enda United-spelaren som var efterfrågad under slutet av fönstret. Klubben avslog bud från Everton, Inter och Roma för Vilde Boa Rise. Norskan har efterfrågat mer speltid men klubben vägrade sälja spelaren för mindre än £150,000.

Skadenytt

Anthony Martial och Jadon Sancho kan vara tillbaka i laget inför kvällens match, det enligt Erik ten Hag.

Erik ten Hag till klubbens media: “Jag tror att Anthony Martial och Jadon Sancho kommer vara tillbaka i speltruppen, men Scott McTominay kommer fortfarande att vara frånvarande.”

Jadon Sancho har varit utanför planen sedan oktober medans Martial klev av under halvtid i derbyt mot Man city för några veckor sedan. Huvudtränaren berättar dock att Scott McTominay fortsatt finns på skadelistan och att Skotten förmodligen kommer att även missa helgens match mot Crystal Palace.

Det finns fortfarande frågetecken kring statusen på Luke Shaw och Diogo Dalot men det mesta pekar mot att ytterbacksduon inte kommer att delta i kvällens match.

West Ham i FA-Cupen

I måndags så stod det klart att West Ham United blir motståndet i nästa runda av FA-Cupen efter att London-laget slog ut Derby County.

Månadens spelare

En spelare i fortsatt stekhet form, Marcus Rashford tar hem priset som Uniteds månadens spelare för andra månaden i rad.

Nyförvärvet får vänta

Övergångsfönstrets sista dag såg oss ta in 28-årige mittfältaren Marcel Sabitzer på lån från Bayern Munchen. Österrikaren kommer dock inte göra sin debut i kväll då han fortfarande inte har fullbordat sitt arbetstillstånd. Sabitzer kommer istället finnas med på läkaren i kväll för att heja fram sina nya lagkamrater.

Trippelutlåning

Sonny Aljofree, Joe Hugill och Maxi Oyedele har alla lånats ut till den närliggande klubben Altrincham FC som spelar i den femte divisionen av engelsk fotboll.

Spelarna kommer fortsatt att träna med Uniteds U-21 och U-18 lag medans samtidigt samla på sig erfarenheter av herrfotbollen i Altrincham för resten av säsongen. Utlåningarna är en del av klubbens innovativa lånesystem, skapat av Uniteds akademi-tränare.

Wellens ser ut att lämna

Akademi-spelaren Charlie Wellens ser ut att lämna Manchester United vid säsongens slut. Manchester Evening News rapporterar att spelaren just nu letar efter en ny klubb vid slutet av säsongen och att han har provspelat med Barnsleys U-21 lag.

Wellens var utlånat till Oldham under hösten men återvände till United i december då han ej fick nog mycket speltid. Spelaren kommer nu att spela klart sitt kontrakt med United i U-21 laget under våren innan han letar sig vidare till en ny klubb inför nästa säsong.

Skotsk landslagskallning

Martha Thomas och utlånade Kirsty Hanson har kallats upp till det Skotska landslaget inför Pinatar Cup i mars.