Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Polisen bekräftar
Brottmålsprocessen mot Mason Greenwood läggs ner

Brottmålsprocessen mot Mason Greenwood läggs ner. Detta bekräftar Manchesterpolisen och den brittiska åklagarmyndigheten på torsdagen.

Så här lyder polisens uttalande:

Brottmålsprocessen mot en 21-årig man i samband med en undersökning som inleddes i januari 2022 har idag (torsdag 2 februari 2023) avslutats av CPS [Crown Prosecution Service, den brittiska åklagarmyndigheten].

Chefspoliskommissarie Michaela Kerr, GMP:s [Greater Manchester Police, Manchesterpolisen] chef för skydd av allmänheten, sa: “Givet den signifikanta mediabevakningen av detta fall, är det inte mer än rätt att vi delar nyheten att den 21-åriga man, som blev arresterad och åtalad i samband med en undersökning som öppnades i januari 2022, inte längre står inför en brottmålsprocess i samband med detta.

“Undersökningsgruppen har varit i regelbunden kontakt med den juridiska gruppen, och delgett varje notabel uppdatering, och förstår därmed grunden bakom att undersökningen avbryts i detta stadie, och att det här beslutet inte har fattats lättvindigt.

“Trots intresset i media och hos allmänheten i detta fall, har vi beslutat att inte kommentera kring det i någon ytterligare detalj.

“Jag skulle, emellertid, vilja ta detta tillfälle för att upprepa GMP:s åtagande att undersöka anklagelser gällande våld mot kvinnor och flickor och att stötta de drabbade, oberoende av deras omständigheter, genom vad som kan vara en svår och upprörande tid för dem. Ett ständigt ökande antal tjänstemän får specialistträning och kåren utnyttjar mer konsekvent de verktyg som finns tillgängliga genom rättsväsendet, för att hålla människor säkra och ta hand om offer.

“Om du känner att du är eller kan vara ett offer, vänligen låt inte detta fall stoppa dig från att be om hjälp.”

En talesperson för åklagarmyndigheten, som namnger Greenwood, säger följande:

Vi har en skyldighet att hålla dessa fall under ständig genomgång.

I det här fallet var det, efter en kombination av tillbakadragande av ett nyckelvittne och nytt material som kom fram i ljuset, inte längre en realistisk utsikt att få en fällande döm. Under dessa omständigheter har vi en skyldighet att stoppa fallet.

Vi har förklarat vårt beslut för alla inblandade.

Vi vill alltid uppmana varje potentiellt offer att komma fram och rapportera till polisen och vi kommer att åklaga varhelst vår juridiska prövning möts.

Manchester United har ännu inte kommit med något uttalande till följd av dagens uttalanden från myndigheterna.

Det vi vet sedan tidigare är att Greenwood är stoppad från träning och spel med United tills vidare. Hur klubben går vidare blir onekligen intressant att följa.

Värt att komma ihåg är förstås att en nedlagd undersökning inte är likställt med oskuld samt att du juridiskt är oskyldig tills du är dömd. Våld mot kvinnor är i alla omständigheter avskyvärt.