Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Marcel Sabitzer har fått sitt tröjnummer

Manchester United har nu bekräftat att Marcel Sabitzer kommer att bära tröjnummer 15 när han representerar klubben.

Vad jag kan hitta blir det ett nytt tröjnummer för Sabitzer. Han hade nummer 7 i RB Leipzig men ett rimligt antagande är att United inte vill ge den ikoniska sjuan till en inlånad spelare. I Bayern München har Sabitzer haft 18, men den tröjan är inte ledig i United då det är Casemiros nummer. I landslaget har Sabitzer haft nummer 9, ytterligare ett upptaget nummer i United (Anthony Martial). Sabitzer har även burit nummer 10, 14, 16, 17, 20 och 24 i karriären.

Fortfarande är det inte klart om Sabitzer kommer att vara tillgänglig för spel mot Crystal Palace på lördag. Innan han får spela måste han få arbetstillstånd i England och när den processen kan vara avklarad återstår alltjämt att se.

Senaste spelare att ha nummer 15 i United var Andreas Pereira. Annars tänker nog de flesta på Nemanja Vidic när de tänker på nummer 15 i United. Den serbiska mittbacken hade 15 under hela sin tid i klubben.

Allra första spelare att ha nummer 15 i United (som ett tilldelat nummer) var Clayton Blackmore säsongen 1993/94 (då officiella tröjnummer introducerades). Därefter följde Graeme Tomlinson, Karel Poborský, Jesper Blomqvist, Luke Chadwick och Kléberson innan numret gick till Vidic, Pereira och nu alltså Sabitzer.

Sabitzer är vår första österrikiska spelare och det tycks vara att nummer 15 är ett nummer för nya nationaliteter i United. Poborský är vår första tjeckiska spelare, Blomqvist vår första svensk, Kléberson vår första brasse och Vidic vår första serbiska spelare.

Res med oss till Manchester!