Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rashford bäst igen / Ten Hag tyst om Greenwood / Sabitzer spelklar

Fredagens svep kommer med färska nyheter från Ten Hags presskonferens inför morgondagens drabbning med Crystal Palace. Vi fick inga nya kommentarer från Ten Hag om Greenwood utan han hänvisade till klubbens uttalanden. Fokus ligger på morgondagens match.

Vi fick bland annat veta att Sabitzer är redo för spel. I övrigt kan vi rapportera om att Marcus Rashford är utsedd till månadens spelare i Premier Leauge. 

Rashford bäst igen

Föga förvånade är Rashford åter igen föremål för ett pris. Denna gång gäller det som månadens bästa spelare i Premier Leauge. Hans form har fortsatt vara mycket god och nu hoppas vi att han håller hela januari när schemat är mycket hektiskt.

Han är noterad för 18 mål på 31 matcher, varav nio i Premier Leauge.

 

Ten Hag tyst om Greenwood

Ten Hag fick frågor om Greenwood på presskonferensen tidigare idag, men ville inte uttala sig alls. På frågan om han pratat med Greenwood sedan ankomsten till Manchester sa han bara, “jag har inget att tillägga utan hänvisar till klubbens tidigare uttalanden”.

Frågan upprepades med samma svar om att Ten Hag inte kan säga något om processen framåt.

 

Sabitzer spelklar

Om själva matchen mot Crystal Palace betonade Ten Hag att han var missnöjd med insatsen senast, “vi måste göra det bättre denna gång, jag kräver mer. Gör vi det så har vi en bra chans att vinna”. Vi fick också veta att Marcel Sabitzer är spelklar och enligt Ten Hag är han redo, “han är redo och vet vad han ska göra, han kan komma att starta matchen ja”.

Ten Hag kommenterade vidare Sabitzers form: “han har visserligen bara gjort en träning men ser väldigt bra ut. Jag hade inga andra förväntningar. Han kommer från Bayern München. Tuska klubbar har alltid bra hand om spelarnas fitness och hälsa, vi måste såklart ge honom uppbackning”.

Ten Hag fick också adressera frågor om Raphael Varanes beslut att sluta i det franska landslaget. Det framkom att Ten Hag inte alls varit med och påverkat det, utan han uttryckte stor repsekt för Varanes beslut och vad han åstadkommit i sin karriär.

Han uttryckte glädje för att Varane nu kan fokusera helt på Manchester United, “det är till fördel för oss att han kan lägga all sin energi och erfarenhet på klubben, han har uppnått allt så det finns en stor respekt för honom och hans beslut”.

 

Dammatcher flyttade

Några av damernas matcher är flyttade i samband med tv-sändningar. Det gäller matchen hemma mot Leicester den 5 mars och bortamatchen mot rivalen Chelsea söndagen den 18 mars. Båda matcherna har avspark kl 13.30 svensk tid.

 

Truppen uppdaterad

Herrarnas seniortrupp för Premier League är uppdaterad och innehåller inga överraskningar. Phil Jones saknas fortfarande. Det är värt att notera att två spelare måste utgå från spel i Europa League för att möjliggöra för Alejandro Garnacho och Facundo Pellistri att delta i turneringen framöver. En av dem lär bli skadade Donny van de Beek.

 

Res med oss till Manchester!