Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Everton 0-0
En mållös missräkning på hemmaplan

Damerna lyckades inte bryta ner Everton i gårdagens ligamöte på hemmaplan. Matchen slutade mållöst, trots att United skapade tillräckligt många chanser för att avgöra.

United öppnade matchen lovande och dominerade bollinnehavet, men det var trots det gästerna som skapade det första läget i matchen. Ett inlägg nådde en Evertonspelare i straffområdet, som nickade strax utanför Mary Earps stolpe.

När ungefär halvtimmen var spelade skulle bortalaget hitta till en ny chans. Jess Park stoppades i sista stund av Ona Batlle i vad som annars såg ut som ett givet mål.

United bästa möjlighet i halvleken kom fem minuter efter Evertons heta chans, då Lucia Garcia kom fri mot målvakten. Anfallet hade föranletts av att Ella Toone drev bollen och satte spanjorskan i läge. Garcia prickade emellertid ribban, då Evertonmålvakten stängde vinklarna på ett bra sätt.

Ungefär lika nära skulle kort därpå Alessia Russo komma med ett avslut. Forwardens avslut gick precis utanför efter fint förarbete av Batlle.

Alessia Russo och hennes lagkamrater hade bekymmer skärpan…

Alltså mycket United i första halvlek, men skärpan saknades.

Vidare till andra halvan så startade United piggt och gjorde vad man kunde för att hitta in med ett ledningsmål. Toone fick ett bra läge att spräcka nollan, men inte heller hon hade siktet inställt. Bollen tog i stolpen och returen lyckades Unitedspelarna inte få tag i.

Everton var tämligen tillbakapressade och Skinners gäng kunde fortsätta trycka på. Nästa målchans gick till Hannah Blundell efter att Garcia serverat ytterbacken. Avslutet var dock lite för tamt för att sätta gästernas målvakt på prov.

Chanskavalkaden upphörde inte för hemmalaget, men skärpan framför mål var alltjämt svag. Batlle, som var en av de mer utmärkande spelarna för dagen, hittade lagkaptenen Katie Zelem, som även hon testade lyckan. Det utan framgång.

Spanjorskan Ona Batlle var företagsam under matchen – som hon nästan alltid är.

Med ungefär 20 minuter kvar av matchen skulle Everton sticka upp och hota, men Jess Park, som hade ett läge tidigare i matchen, lyckades inte överlista landslagsmålvakten i United. Kort därpå var Park framme igen efter att Batlle slarvat med en bakåtpassning. Millie Turner och Earps kunde emellertid skära av vinkeln för Evertomspelaren, som prickade sidan av nätet.

Trots att hemmalaget skapade en drös med chansen kunde man inte få hål på Everton. Givetvis en missräkning, men med tanke på att vissa insatser på sistone varit lite upp och ner kom gårdagens resultat kanske inte som en superstor överraskning. Frustrerande, om inte annat.

I och med krysset kunde Chelsea segla förbi och ta över serieledningen, detta efter att man vunnit Londonderbyt mot Tottenham Hotspur med 3-2. Just Tottenham väntar United i nästa ligaomgång.

Manchester United – Everton 0-0 (0-0)

Women’s Super League, 5 februariUniteds lag: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd; Garcia (Williams 77′), Toone, Galton (Parris 67′); Russo


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK

Res med oss till Manchester!