Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag nöjd med hemmaformen / Trio missar morgondagens match / Marsch sparkad

I dagens svep tar vi upp delar av Erik ten Hags presskonferens inför morgondagens möte med Leeds. Där meddelade han att tre spelare kommer att missa matchen. Utöver det har vi lite nyheter kring motståndarna som under gårdagen sparkade Jesse Marsch.

Ten Hag nöjd med hemmaformen

Erik ten Hag har haft sin presskonferens inför morgondagens match. Där svarade han bland annat på frågor om Leeds-rivaliteten, Jesse Marsch, lagets form på hemmaplan och Casemrios avstängning.

Inledningsvis så pratade Ten Hag om rivaliteten mellan Manchester United och Leeds där han hade följande att säga.

“Det är matchen om rosorna. Det är definitivt en stor match i den här delen av England och det är en stor match för oss. Vi vet att vi har Man City, vi har Liverpool, men även för våra fans betyder den här matchen så mycket. Våra spelare är medvetna om det och de vet vad de ska göra.”

Vidare så diskuterade han situationen kring Jesse Marsch som fick sparken av Leeds igår.

“Det är alltid tråkigt när en tränare och kollega får sparken. Generellt sett tror jag inte på att man får bättre resultat om man sparkar sin tränare. Oftast fungerar det inte. Låt tränarna göra sitt arbete, avsluta sitt arbete och sedan göra en bra utvärdering. Självklart är trycket högt hos beslutsfattare i fotbollsklubbar, och de vänder sig. Men om du ser fakta och statistiken, så brukar det för det mesta inte bli bättre”.

Ten Hag fick också frågan om han funderat på att överklaga Casemiros avstängning, men det verkar inte som att det kommer att hända.

“Tänkt på? Ja. Men för mig är det inte rätt beslut och jag tror inte att vi har en chans i en rättsprocess.”

Holländaren pratade också om lagets hemmaform som är fantastisk för tillfället.

“Det var ett av våra mål den här säsongen, att få tillbaka det. Det var en del av processen att återställa Man United till den klubb vi en gång var. Men det är en del av det. Hemma är bra, men jag tycker även att vi har bra resultat på bortaplan, men i bortamatcher kan vi visa ännu mer personlighet, spela mer övertygande, så det är nästa steg vi måste ta.

Jag är verkligen nöjd med processen vi har visat på hemmaplan, det är fantastiskt att ha den kontakten med Old Trafford, men jag tror också att vi måste vara medvetna om att när vi spelar borta har vi alltid många fans som följer oss och vi kan göra detsamma borta eftersom planen är lika stor, och det är lika många spelare på planen, så ingenting förändras. Så i det faktumet kan vi växa, vi har fortfarande steg att ta, och vi är nöjda med det eftersom det är en bra utmaning.”

Hela presskonferensen finns att läsa här.

Trio missar morgondagens match

I presskonferensen gav Ten Hag en uppdatering kring vilka spelare som inte kommer att vara tillgängliga för morgondagens match.

Som förväntat så är Anthony Martial och Scott McTominay fortfarande inte redo för spel, men holländaren meddelade även att Antony kommer att missa matchen.

Leeds sparkar Marsch

Efter ett flertal dåliga resultat så meddelade Leeds under gårdagen att man gått skilda vägar med Jesse Marsch. Amerikanen kom till klubben för knappt ett år sedan, och nu får han alltså lämna. För tillfället befinner sig Leeds på en 17:e plats i ligan.

Med bara två dagar till matchen mot Manchester United så har man inte haft tid att hitta en ersättare, och istället kommer en trio beståendes utav Michael Skubala, Paco Gallardo och Chris Armas att leda laget imorgon.

Duo landslagsuttagen

Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa har båda tagits ut i den norska trupp som denna månaden ska möta Uruguay, Danmark och Frankrike.