Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Overload på många spelare / Ratcliffe mot Qatar / FA riktar skarp kritik

Fredagens nyhetssvep samlar upp nyheter från igår och idag. Vi summerar också Ten Hags nyligen genomförda presskonferens inför söndagens match mot Leeds och konstaterar att ungefär samma spelare är tillgängliga. Ten Hag fick igen kommentera det tuffa spelschemat i relation till skador samt idéer om en ny superliga. 

Overload på många spelare

På dagens presskonferens fick Ten Hag många frågor om skadeläget och om frånvaron av flera spelare beror på det tunga spelschemat som är unikt för United i år. Han svarade att det är ett hårt tryck, overload, på många spelare men att vissa skador inte är relaterade tills själva schemat, såsom Christian Eriksens och Martials.

I övrigt fick vi veta att skadeläget i princip är oförändrat så vi kan inte vänta oss Martial och Antony i kommande matcher, i alla fall högst tveksamt. I övrigt fick han kommentera jobbet med de unga spelarna och betonade det som väldigt inspirerande, att få ut det mesta av alla även om de måste göra det själva till slut.

Ten Hag kommenterade också att det är svårt att hålla rutinerna som satts upp när han behöver rotera in nya spelare som på mittfältet senast.

På frågor om Garnacho och om hans påverkan på laget så sa Ten Hag, ”han gör det bra, skapar chanser och är ett hot men han behöver också som anfallare i Manchester United göra mål, hamna på den listan”. På kommenterade att Garnacho sett mycket besviken ut när han bytts ut under de två senaste matcherna sa Ten Hag att det är naturligt, att det handlar om att visa känslor när man vill spela varje minut. Inga konstigheter.

Till sist fick han kommentera en eventuell ny superliga i Europa. Ten Hag: ”jag lägger fokus på det dagliga arbetet och det intensiva schemat vi har nu. Om det kommer nya idéer får vi lyssna på dem, det är upp till klubben att ge respons. Om det utvecklar fotbollen är det alltid bra”:

FA riktar skarp kritik

Från domarhåll och FA kommer kritik mot både Manchester United och Crystal Palace för den turbulens som infann sig i samband med händelsen vid matchen senast när Antony knuffades av planen. Kritiken handlar om att spelarna inte klarade att hålla sig i schack och provocera varandra, United (Casemiro) får en särskild skopa för att inte hålla sig ifrån våldsamt beteende.

Flera kritiska kommentarer riktas mot domarna efter match som uppenbarligen hanterade situationen bristfälligt från sitt håll.

Tankar till de drabbade i Turkiet

Manchester United gick igår ut med ett meddelande där tankar tillägnas alla som drabbats av den hemska tragedin i Turkiet och Syrien och de jordbävningar som drabbat länderna.

Hugill prisas

Unge målskytten Joe Hugill har fått priset för månadens spelare i PL2. Hugill som gjort sex mål i ligan under säsongen är nu utlånad till Altrincham.

Mannion klar för Irland

Uniteds försvarsklippa Aoife Mannion har fått klartecken att spela för Irland och är uttagen till vänskapsmatchen mot Kina. Hon har tidigare spelat för England i ungdomsleden och varit uttagen i seniorlagets trupp utan att få speltid. Då hon har två irländska föräldrar har hon nu fått klartecken för spel med Irland.

Wooster lånas ut

Unge målvakten Tom Wooster lånas ut till Ramsbottom under resterande delen av säsongen. 17-årige Wooster som spelat fem matcher i akademin under året har ett proffskontrakt med United och kommer nu alltså söka mer speltid i Ramsbottom som huserar i Northern Premier League Division One.

Ratcliffe mot Qatar

Enligt uppgift kommer Sir Jim Ratcliffe att göra vad han kan för att slåss med andra potentiella budgivare till Manchester United. Många är dock tveksamma till om de ekonomiska musklerna finns hos Ratcliffe. Andra är oroliga för att skulderna blir för stora om Ratcliffe tar över.

Manchester Evening News menar att ett bud är på väg till bordet och att Ratcliffe rådgör med Goldman Sachs och JPMorgan.

The Telegraph rapporterar om de senaste turerna från Qatar. Denna gång är det ett fond som länkas till kungafamiljen i Qatar som tycks vara intresserade av att lägga ett bud. Tidsfristen pekas ut till fredag 17 januari.

Buden från Qatar kan komma att handla om ett minoritetsägande rapporterar The Atletic. Vi har tidigare rapporterat om intresset från Qatar Sports Investment som är länkade till PSG och de problem det innebär.