Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Bägge ungdomslagen segrade / Glazer vacklar kring försäljningen / Wan-Bissakas status

Gårdagen blev en lyckad sådan för Uniteds ungdomslag, som vann sina respektive matcher. Vi ger även en uppdatering om det senaste kring den potentiella försäljningen av klubben och ser vad Glazer verkar ha för planer. 

Erik ten Hag har därutöver pratat om Aaron Wan-Bissakas status inför dagens möte med Leeds United.

Ungdomslagen fällde Everton och Newcastle

U21: Forson hattrickskytt mot Everton

United hade en bra eftermiddag hemma på Leigh Sports Village när Everton kom på besök. Lite extra bra för Omari Forson, som slog till med ett hattrick i 4-1-segern.

Joe Hugill gav United ledningen efter en halvtimmes spel och kort därpå var det dags för Forson att öppna målkontot för dagen.

Everton reducerade innan halvtid och tryckte också på för ett kvitteringsmål.

Ställningen stod sig dock en bra bit in i andra halvlek och inte förrän klockan hade börjat ticka upp mot 80 fullbordade Forson sitt hattrick efter att ha slagit in en straff, detta till följd av att Hugill gått omkull i straffområdet.

U18: United gick på knock i andra halvlek

Newcastle United hade ingenting att hämta när man gästade Carrington under lördagen och fick se sig besegrade med 3-0.

United dominerade stora delar av första halvlek, men fick inte in bollen.

James Nolan skulle emellertid spräcka nollan två minuter in i andra halvlek. Bara två minuter senare dubblade United ledningen tack vare Victor Musa.

Gästerna gav sig inte och försökte överlista Elyh Harrison ett par gånger, men lyckades inte. United kontrollerade matchen bra och Jaydan Kamason hade ett fint läge att slå spiken i kistan, men bortalagets målvakt gjorde en bra räddning.

I stället var det 16-årige Musa som fick äran att fastställa slutresultatet, detta efter att ha fått bollen serverad av Newcastles målvakt. Avslutet med vänstern var det sannerligen inget fel på.

Glazer vill inte sälja allt?

Snacket om vem som ska bli Uniteds nya ägare har varit ett hett ämne de senaste veckorna. Enligt skriverierna står det mellan den brittiske företagsmiljardären Jim Ratcliffe och emiren av Qatar Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani.

Enligt ESPN överväger dock nuvarande ägarfamiljen Glazer att inte sälja klubben helt och hållet, utan i stället söka en investerare. På så vis kommer Glazer fortfarande ha en ägarandel i klubben.

Den New York-baserade investmentbanken Raine Group ska fram till den 17 februari se över ärendet, då datumet sätter en deadline för potentiella köpare att anmäla intresse.

Per nu är Ratcliffe den enda som officiellt kommit med ett bud, som en konsekvens av att Glazer annonserade att man var öppna för försäljning av klubben i november förra året.

Ansedda The Times skriver dessutom att Raine Group efter den 17 februari kommer börja sålla bland ett tjugotal bud och koka ner till ett par stycken – bud som överstiger 5 miljarder pund.

Uniteds bidrag till jordbävningskatastrofen

Till följd av den jordbävningskatastrof som drabbat Turkiet och Syrien meddelar United att man donerar cirka fem miljoner svenska kronor till UNICEF för att hjälpa drabbade.

Även Premier League vill visa stöd och donerar omkring tio miljoner svenska kronor till organisationen Disasters Emergency Committee.

Ten Hag hoppfull om högerbacken

Aaron Wan-Bissaka har några starka månader bakom sig. Efter att Diogo Dalot varit borta sedan VM avslutades har engelsmannen tagit hand om högerbacksplatsen och mer eller mindre gjort den till sin. Igen.

Mot Leeds United saknades dock 25-åringen på grund av sjukdom, men Erik ten Hag tror och hoppas på ytterbacken till i eftermiddag.

“Jag förväntar mig att truppen är densamma som i onsdags, förutom att jag hoppas på att Aaron Wan-Bissaka är tillbaka,” säger managern till Uniteds hemsida.

Om ett par timmar vet vi…

Patel-Middleton lånas ut

Uniteds ungdomsmålvakt Safia Middleton-Patel har lånats ut till Coventry United på ett så kallat nödlån. Det gäller initialt endast för en match, men lånet kan förlängas till efter det föreliggande landslagsuppehållet.