Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Leeds United - Manchester United
Rosornas krig, i omedelbar retur

För andra gången den här veckan ska Manchester United spela Premier League mot Leeds United. Den här gången på bortaplan. Efterföljande ligamatcher mot samma motstånd är numer en nästan utrotad art. (Förr var det ganska vanligt med dubbelmöte vid jul, ena matchen på juldagen och retur på annandagen.)

Det gör förstås att vi har veckans match färskt i minnet.

Då blev det en match i Leeds smak. Nu måste United se till att diktera villkoren.

För att göra det måste vi vara vakna från avspark.

För United blir det förstås David de Gea i mål. Utgångstipset är samma backlinje som senast, men jag skulle inte trilla av stolen om det blir någon förändring. Närmast till hands ligger nog Aaron Wan-Bissaka som högerback. Diogo Dalot var allt lite vilsen i veckan.

Fred och Marcel Sabitzer startar på mitten. Vi har ju liksom inga andra just nu. Som han saknas, Casemiro.

I offensiven är det hög tid att Wout Weghorst förpassas till bänken. Det betyder Marcus Rashford på topp och Bruno Fernandes bakom honom. Jadon Sancho borde ta en ytterplats och sedan är det ganska tunt. Kanske kan Facundo Pellistri få testa startelvan, för Alejandro Garnacho ser jag mycket hellre som inhoppare.

Tänk, för en och en halv vecka sedan kunde vi byta hela anfallstrion i andra halvlek. Nu känns det svårt att få ihop tre till startelvan.

Det är väl det som talar för Weghorst. Men nej, han har varit så dålig att han inte kan få fortsätta.

Men Leeds, de måste vi besegra, på denna den superba ugglans dag.

Res med oss till Manchester!